Franţa şi Danemarca au dat-o la pace

0

 Selecţionatele Danemarcei şi Franţei au terminat la egalitate, 0-0, ieri, la Moscova, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, iar ambele echipe s-au calificat în optimile de finală după primul meci fără goluri al turneului.

După 36 de partide în care s-au marcat, meciul de la Moscova a fost primul cu un scor „alb”, niciuna dintre echipe nedorind să rişte. Ambele s-au calificat mai departe neînvinse, dar Danemarca va avea o adversară dificilă în optimi, mai mult ca sigur Croaţia.

Franţa, care a menajat mai multe piese de bază, a fost mulţumită cu acest scor, deoarece îi asigura câştigarea grupei, în timp ce danezii, la adăpostul scorul din celălalt meci (2-0 pentru Peru în faţa potenţialei contracandidate la calificare, Australia), au părut satisfăcuţi cu calificarea.

 

Victorie de palmares pentru Peru

 

Într-un meci fără miză, Peru a învins Australia cu scorul de 2-0 (1-0), „cangurii” ratând calificarea în optimi de finală, în timp ce echipa sud-americană nu avea nicio şansă de a depăşi faza grupelor. Peru, care pierduse primele sale două meciuri (de două ori 0-1, cu Danemarca şi Franţa), a obţinut o victorie meritată, prin golurile lui Andre Carrillo (minutul 18) şi Paolo Guerrero (minutul 50), în faţa unui adversar ce a făcut cel mai slab meci al său la acest turneu final. Dacă ar fi câştigat această partidă, Australia ar fi putut ajunge în optimi în funcţie de rezultatul celeilalte întâlniri din grupă, Franţa – Danemarca.

După acest rezultat, Peru a acumulat 3 puncte şi a încheiat grupa pe locul 3. Australia, cu un singur punct, a ocupat ultimul loc.

Peru nu a mai jucat la un Mondial din 1982, iar ultima sa victorie în această competiţie data din 1978, fiind reuşită în faţa Iranului (4-1).

Australia a trecut o singură dată de grupe, în 2006, când a fost eliminată în optimi de finală de viitoarea campioană, Italia.

 

Clasamentul final al Grupei C

  1. Franţa           3            2          1          0          3-1       7
  2. Danemarca  3            1          2          0          2-1       5
  3. Peru              3             1         0          2          2-2       3
  4. Australia      3             0          1          2          2-5       1
Deja ai votat!
se încarcă...