joi, martie 28, 2024
AcasăSportArgentina s-a salvat in extremis

Argentina s-a salvat in extremis

Selecţionata Argentinei, vicecampioana mondială, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins echipa Nigeriei cu scorul de 2-1 (1-0), în Grupa D. Au marcat: Messi (minutul 15), Marcus Rojo (minutul 86), respectiv Moses (minutul 51 – pen.).

În minutul 15, Messi a fost găsit cu o pasă în adâncime de la jumătatea terenului, trimisă de Banega, jucătorul Barcelonei a preluat şi a şutat de la aproxiamtiv zece metri, marcând la colţul lung. Acesta a fost golul cu numărul 100 al actualei ediţii a Cupei Mondiale.

În minutul 49, Mascherano l-a ţinut în careu pe Balogun, la un corner, iar arbitrul turc Cüneyt Çakır a dat penalty. Victor Moses a transformat cu siguranţă penalty-ul, în mintul 51.

Marcus Rojo a comis un henţ în minutul 76, dar Çakır nu mai dat penalty, după cea vizionat înregistrarea fazei.

Victoria a venit târziu, în minutul 86, când Mercado a centrat de pe stânga şi Marcos Rojo a şutat imparabil din voleu, de la aproximativ 18 metri.

În cealaltă partidă, Croaţia a învins, cu acelaşi scor, 2-1 (0-0), echipa Islandei. Au marcat Milan Badelj (minutul 53), Ivan Perišić (minutul 90), respectiv Sigurdsson (minutul 76 – pen.).

În minutul 53, Milan Badelj a şutat cu pământul de la 11 metri, după o pasă deviată de un fundaş islandez şi a înscris imparabil. În minutul 75, Lovren a comis henţ în careu. 60 de secunde mai târziu, G. Sigurdsson a transformat penalty-ul. Pe final de meci, în minutul 90, Ivan Perišić a şutat dintr-un unghi de 45 de grade, marcând la colţul lung.

Croaţia va evolua cu Danemarca în optimi, în timp ce Argentina va întâlni Franţa, în aceeaşi fază a competiţiei mondiale.

Clasamentul Grupei D

1. Croația        3    3   0    0    7-1    9

2. Argentina   3    1    1    1     3-5   4

3. Nigeria        3    1    0    2    3-4   3

4. Islanda        3    0    1    2    2-5   1

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...