Campioana mondială, trimisă acasă

Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), ieri, în ultimul său meci din Grupa F. Acest eşec nu a făcut decât să confirme momentul de declin al naţionalei germane, care s-a prezentat sub aşteptări la toate cele trei meciuri din Rusia.

Nationalmannschaft a fost lentă, previzibilă, obosită, lipsită de idei, având în toate partidele o posesie sterilă. Echipa antrenată de Joachim Löw, care a părut şi el prins în acest blocaj, a dezamăgit profund în faţa celei mai slabe echipe din grupă şi a pierdut lamentabil.

Germania a pus capăt unei performanţe care data de 80 de ani. Din 1938, Germania trecuse de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepţie făcând ediţia din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial. Nici chiar cvintupla campioană mondială Brazilia nu se poate lăuda cu asemenea performanţă, sud-americanii nereuşind să treacă de faza grupelor în 1966.

Germania a încheiat grupa pe ultimul loc, cu o singură victorie, 2-1 cu Suedia, obţinută în prelungiri, şi două eşecuri 0-1 cu Mexic şi 0-2 cu Coreea de Sud.

În meciul de ieri, „Războinicii Taegeuk” au reuşit să marcheze în minutul 90+3, la un corner, când Kroos a respins neinspirat, mingea a ajuns la fundaşul Kim Younggwon, nemarcat în faţa porţii, iar acesta a fost înscris. Golul a fost iniţial anulat pentru ofsaid, dar arbitrul Geiger a revenit asupra deciziei şi a validat reuşit după consultarea reluărilor video. Germania s-a aruncat în atac cu portarul Neuer în încercarea disperată de a mai salva ceva, iar Hummels (minutul 90+5) a ratat din poziţie bună egalarea. Coreea de Sud a încheiat conturile în minutul 90+6, prin Son, pe contraatac, atacantul marcând simplu în poarta părăsită de Neuer. „Nationalelf” nu a reuşit nici măcar golul de onoare, ratând incredibil prin Brandt (minutul 90+8) şi Hummels (minutul 90+9).

 

Victorie la scor pentru Suedia

 

În celălalt meci, Suedia a învins Mexicul cu scorul de 3-0 (0-0), dar ambele echipe s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei. Suedia a obţinut o victorie indiscutabilă în faţa unui adversar de nerecunoscut faţă de primele două meciuri. Golurile au fost înscrise de Ludwig Augustinsson (minutul 50), Andreas Granqvist (minutul 62) şi Edson Alvarez (minutul 74 – aut.).

Suedia şi Mexicul s-au calificat împreună în optimile de finală ale CM 2018.

Deja ai votat!