AC Milan, exclusă din Europa

0

Lovitură grea pentru AC Milan din partea UEFA: gigantul italian a primit doi ani de interdicție a participării în cupele europene și o amendă imensă, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru încălcarea fairplay-ului financiar. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al forului de la Nyon.

Milanezii pot contesta decizia la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS). Dacă instanța de la Lausanne va menține decizia UEFA, Fiorentina va fi, cel mai probabil, echipa care îi va lua locul formației de pe San Siro în sezonul 2018-2019 din Liga Europa. Milan avea acest drept grație clasării pe locul al şaselea în Serie A în sezonul recent încheiat, iar excluderea o trimite în Liga Europa pe următoarea clasată.

În luna aprilie, reprezentanţii clubului AC Milan afirmau că se aşteaptă la sancţiuni, după ce au fost audiaţi, la Nyon, de instanţa europeană de control financiar al cluburilor (ICFC). „Vor fi sancţiuni, dar sperăm că vor fi limitate. Sper că UEFA va ţine cont de faptul că suntem noi proprietari şi că facem tot ce putem, dar cred că sancţiunile vor fi inevitabile”, spunea atunci Marco Fassone, directorul general al clubului.

AC Milan a fost cumpărat, în 2017, de investitori chinezi de la Silvio Berlusconi, pentru suma de 740 de milioane de euro și de atunci a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri.

+0 -0
se încarcă...