Croaţia trece de Danemarca la penalty

0

Croaţia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, după ce a învins formaţia Danemarcei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, 1-1 (1-1, 1-1) după prelungiri, în optimile de finală.

Portarii Danijel Subašić şi Kasper Schmeichel au fost cei care s-au remarcat la acest meci, primul apărând trei lovituri de departajare, iar danezul două şi un penalty. La finalul prelungirilor, scorul era 1-1. Mathias Jørgensen a deschis scorul pentru Danemarca în minutul 1, iar trei minute mai târziu, Mario Mandžukić a egalat pentru croaţi.

În minutul 116, Kasper Schmeichel a apărat un penalty executat de Luka Modrić, lovitură acordată pentru un fault al lui Jørgensen la Rebić.

La loviturile de departajare, pentru Croaţia au marcat Kramarić, Modrić şi Rakitić. Au ratat Badelj şi Pivarić.

Pentru Danemarca au marcat Kjær şi Krohn-Dehli. Au ratat Eriksen, Schone şi N. Jørgensen.

Subašića egalat recordul portughezului Ricardo, de trei lovituri de departajare apărate la un meci, care a fost stabilit la un meci al Portugaliei cu Anglia, în 2006.

În sferturile de finală, Croaţia va întâlni echipa Rusiei, în data de 7 iulie, la Soci. Rusia a trecut în optimi de Spania, scor 5-4 în urma loviturilor de departajare.

+0 -0
se încarcă...