Debut cu trei medalii de aur pentru halterofilii CS Botoșani la Campionatul European!

Debut în forță pentru sportivii legitimați la secția de haltere a Clubului Sportiv (CS)  Botoșani care  fac parte din lotul României care participă în aceste zile la Campionatul European de haltere, categoria cadeți și juniori II (U15 și U17), competiție ce se dispută în Italia la Milano.

Prima sportivă din Botoșani care a intrat în concurs a fost Andreea Cotruță (U15), la categoria 53 kilograme. Cu 70 de kilograme la stilul smuls, 90 kilograme la aruncat și 160 de kilograme la total, botoșăneanca a reușit să cucerească toate cele trei medalii de aur de a această categorie.

Cotruța a fost singura botoșăneancă intrată până în prezent în competiție.

Miercuri și joi vor concura Sabina Baltag (U17 – cat. 53 kg) și Raluca Olaru (U17 – 58 kg) iar sâmbătă va intra în concurs Florin Mihăescu (U17 – cat. 104 kg).

 „Halterele din Botoșani sunt pe drumul cel bun și nu se dezmint. Competiția generează performanță iar acest lucru se întâmplă la CS Botoșani. Ne bucurăm pentru cele trei medalii cucerite de Andreea și sperăm ca Sabina, Raluca și Florin să urce și ei pe podium la acest Campionat European”, a declarat Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoșani.

 

Deja ai votat!