Manuel Stoica, locul cinci la Mondialele de cadeți de la Zagreb!

0

La Zagreb în Croația a avut loc recent o nouă ediție a Campionatului Mondial de lupte libere, feminine și greco-romane destinate categoriei cadeți. Din delegația României au făcut parte și doi botoșăneni, Manuel Stoica (categoria 55 kg) și Anton Adrian Daniel (categoria 51 kg),

legiitmați al Clubul Sportiv (CS) Botoșani și Liceul cu Program Sportiv (LPS) Botoșani.

Sportivul de la LPS, Adrian Anton a părăsit repede competiția, fiind ȋnvins cu scorul de 5-4 de ucraineanul Volodymyr Voitovych, după o sancționare imaginară de două puncte  a arbitrului de centru.

În schimb, Manuel Stoica a fost aproape de a urca pe podiumul Campionatului Mondial, la categoria 55 kg. A trecut de chinezul Jijun Yang cu scorul de 9-0, apoi de Diamantino Luna Faze din Arabia Saudită și a pierdut în fața lui Amirantino Ghilam Raze Khonsori din Iran.

În meciul pentru medalia de bronz, Manuel Stoica, sportiv descoperit și pregătit de Marcel Grigore l-a întâlnit pe Amirbek Sultanov din Uzbekistan. Meciul a fost un meci spectaculos, cu un ȋnceput bun al sportvului din Uzbekistan, după care botoșăneanul a revenit și a preluat conducerea. Din nefericire însă pentru el, în final, sportivul din Uzbekistan s-a impus cu scorul de 7-8.

„Pare a fi un fel de blestem pentru sportivul Stoica Manuel, care s-a clasat de două ori pe locul V la Campionatele Europene și la Campionatele Mondiale. De această dată a fost cel mai aproape de medalie. Mă bucur pentru acești sportivi care au reușit de multe ori să învingă sportivi din fosta Uniune Sovietică, care și acum dețin supremația pe plan mondial, la acest sport. Luptătorii noștri au dovedit ambiție,  pricepere și dăruire”, a declarat Victor Baciu, șeful catedrei de lupte  de la LPS și totodată membru în staff-ul naționnal de cadeți al României.

Deja ai votat!
se încarcă...