FCSB, cu un pas în turul trei preliminar

0

FCSB, vicecampioana României, a făcut un pas mare spre al treilea tur preliminar al Ligii Europa la fotbal, după ce a învins formaţia slovenă NK Rudar Velenje cu scorul de 2-0 (1-0), aseară, pe Stadionul „Ob Jezeru” din Velenje, în prima manşă a turului al doilea preliminar. „Roş-albaştrii” s-au impus prin golurile marcate de Dennis Man (minutul 5) şi Filipe Teixeira (minutul 74), iar în turul al treilea ar urma să înfrunte câştigătoarea dintre Hajduk Split (Croaţia) şi Slavia Sofia (Bulgaria).

Echipa antrenată de Nicolae Dică a reuşit o deschidere rapidă de scor, în chiar minutul 5, prin tânărul Man (19 ani), care a marcat cu capul din şase metri, la centrarea lui Junior Morais. Slovenii au controlat prima repriză ca posesie a mingii, dar nu au reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol. Bolha (minutul 11) a tras din afara careului, dar balonul a fost prins de Bălgrădean, Tučić (minutul 24) nu a ajuns la centrarea lui Parfitt-Williams, Muić (minutul 30) a şutat de la distanţă peste poartă, iar mingea trimisă de Radić cu capul (minutul 34) a fost reţinută de Bălgrădean. FCSB a mai avut o singură situaţie notabilă, dar şutul lui Teixeira (minutul 37) a fost deviat în corner de Tomasevic.

Bucureştenii au evoluat mult mai bine după pauză, când şi-au creat multe ocazii, însă nu au fructificat decât una. Momcilovic (minutul 52) a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a fost reţinută de portar. Rudar a fost aproape de autogol prin Vasiljevic (minutul 58), la şutul tras de Man. Şuturile lui Tănase şi Teixeira au fost blocate in extremis de defensiva gazdelor (minutul 70). Tănase a fost cel mai ghinionist jucător, voleul său din întoarcere lovind bară transversală, iar apoi, şutul său a fost reţinut de Pridigar. „Veteranul” Teixeira a reluat în plasă centrarea lui Benzar şi a mărit avantajul vicecampioanei României, după care Tănase a ratat în situaţie de singur cu portarul. Tot el ratat o mare şansă din faţa porţii, la centrarea lui Jakolis.

Manşa secundă va avea loc pe 2 august, de la ora 21:30, pe Arena Naţională din Bucureşti. Dacă va trece de Rudar, FCSB va evolua cu Hajduk Split sau cu Slavia Sofia.

+0 -0
se încarcă...