spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportPatru românce vor lua startul în calificările de la US Open

Patru românce vor lua startul în calificările de la US Open

Ultimul Mare Şlem al anului debutează cu tabloul principal pe 27 august, dar calificările încep pe 21 august. În lupta pentru competiţia propriu-zisă intră 4 românce, Irina Bara (140 WTA), Alexandra Dulgheru (141 WTA), Jaqueline Cristian (213 WTA) şi Gabriela Ruse (256 WTA).

Irina Bara, favorită 29 în calificări, este nevoită să evolueze în primul tur cu o favorită a gazdelor, Gail Brodski (312 WTA), care a primit wild card din partea organizatorilor. În acest sezon, românca a reuşit cea mai bună performanţă la un turneu WTA. La BRD Bucureşti Open, a trecut de calificări şi a mers până în optimile competiţiei.

Alexandra Dulgheru este şi ea favorită la accederea pe tabloul principal. Are a 30- a şansă, dar în primul tur va disputa un meci dificil, în compania lui Allie Kiick (SUA; 165 WTA). Adversara româncei are o perioadă favorabilă. Are un bilanţ de 7 meciuri câştigate şi 3 pierdute, în ultimele 10 confruntări. În privinţa meciurilor directe, cele două s-au întâlni o singură dată, la ITF Marseille, în 2014. Dulgheru a ieşit câştigătoare, scor 6-0; 6-1.

Jaqueline Cristian nu a avut noroc la tragerea la sorţi. Ea este nevoită să debuteze împotriva unei jucătoare obişnuite cu competiţiile mari. Vera Zvonareva (Rusia; 134 WTA), câştigătoarea a 12 turnee WTA în carieră, este adversara româncei din turul 1.

Gabriela Ruse va juca împotriva unei colege de generaţie, Anhelina Kalinia (Ucraina; 136 WTA), cu un sezon foarte bun. În 2018, sportiva de 21 de ani a câştigat două turnee ITF, având un bilanţ de 33 de victorii şi 13 înfrângeri.

Alexandra Dulgheru este prima jucătoare din România care intră în calificări. Meciul cu Kiick va avea loc marţi, de la ora 22:30.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...