Botoşănean în semifinalele Mondialelor de canotaj

Echipajul de patru rame masculin, din care face parte şi botoşăneanul Ciprian Huc, s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de canotaj pentru seniori de la Plovdiv, Bulgaria. Echipajul format din Mihai-Vasile Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan-Constantin Berariu şi Ciprian Huc a ocupat locul 2 în serie, obţinând astfel biletele pentru penultima fază a competiţiei.

Din păcate, echipajul feminin de patru rame, din care face parte şi botoşăneanca Mădălina Hegheș a ocupat doar locul 5 în prima serie cu timpul de şase minute, 46 de de secunde şi 670 de miimi, la aproape 18 secunde de primul loc ocupat de echipajul Australiei. Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Mădălina Cașu şi Roxana Parascanu au o ultimă şansă de a accede în fazele superioare ale competiției, astăzi, în seriile de recalificări, de la ora 11:13.

Pe ultimul loc în serie s-au clasat şi Larisa Elena Roşu şi Nicoleta-Ancuţa Bodnar în dublu vâsle, la 20 de secunde de câştigătoarele din Noua Zeelandă.

În competiţie urmează să intre şi Viviana Bejenariu, care trage în barca de 8+1, cea care anul trecut a câştigat aurul mondial. Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC) aşteaptă un nou titlu din partea echipajului feminin de 8+1 al României, chiar dacă trei sportive, Mihaela Petrilă, Adelina Boguş şi Laura Oprea, s-au retras după ediţia de anul trecut a Mondialelor. „În barca de 8+1 avem două fete de 19 ani, deci ele au terminat junioratul abia anul trecut. Dar eu sper ca experienţa celorlalte fete să suplinească acest lucru şi mă aştept ca echipajul să se lupte din nou pentru titlul mondial”, a precizat preşedinta FRC.

Deja ai votat!