Remiză amicală pentru „tricolorii mici”

0

Selecţionatele de fotbal Under-21 ale României şi Belgiei au terminat la egalitate, 3-3 (1-1), joi seara, într-un meci amical.

Belgia a deschis scorul în minutul 35 prin fundaşul dreapta Dion Cools, care a şutat în diagonală din colţul careului, după o minge pierdută de Drăguş. Acelaşi Denis Drăguş a egalat în prelungirile primei reprize, dintr-un penalty acordat destul de uşor de arbitrul Iulian Călin, după un duel între Mbenza şi Dragomir.

Oaspeţii s-au desprins în repriza secundă, prin golurile înscrise de Aaron Leya Iseka, minutul 56, din pasa lui Saelemaekers, şi de Isaac Mbenza, minutul 58, la centrarea lui Stephane Omeonga.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi, care rămâne astfel neînvins la cârma reprezentativei U-21 (patru victorii şi un egal), a dominat finalul partidei şi a punctat de două ori, obţinând un egal nesperat. În minutul 90, Darius Olaru a înscris cel mai frumos gol al meciului, cu un şut în vinclu de la 18 metri, după o combinaţie cu Coman, iar Andrei Ciobanu a semnat golul egalării, cu un şut din careu în ultimele secunde ale meciului.

Ambele echipe sunt calificate la turneul final al Campionatului European de tineret din 2019.

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final găzduit anul viitor de Italia şi San Marino va avea loc pe 23 noiembrie, la Bologna. Sunt deja calificate la Euro 2019: Italia (gazdă), Spania, Franţa, Anglia, Serbia, Germania, Croaţia, România, Belgia, Danemarca. Ultimele două locuri vor fi decise în urma play-off-ului în dublă manşă: Polonia – Portugalia, Grecia – Austria.

+0 -0
se încarcă...