Magda Lozniceriu ia cu asalt Marea Britanie

0

Magda Lozniceriu, cel mai bun produs al badmintonului botoşănean şi unul dintre cele mai bune ale României ultimelor decenii, va concura în campionatul Angliei din acest sezon.

Botoşăneanca, aflată de trei ani la muncă în Regatul Unit s-a impus în întrecerile organizate peste Canalul Mânecii. La început, Magda Lozniceriu a jucat pentru pasiunea pentru sportul care i-a oferit cele mai mari satisfacţii în copilărie şi adolescenţă şi care părea că-i va oferi un viitor luminos, frânt însă nemilos de accidentările grave de care a suferit. Uşor, uşor, însă, Magda a trecut de toate obstacole şi a reuşit să devină „un nume” şi în „jocul cu fluturaşul” din Regatul Unit, ceea ce nu e deloc uşor, pentru că badmintonul este foarte iubit şi practicat în Marea Britanie, care este una dintre cele mai titrate naţiuni europene în acest sport. În cele cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice la care badmintonul a figurat ca probă, Marea Britanie a cucerit două medalii (una de argint şi una de bronz), singura naţiune europeană care se poate lăuda cu mai multe medalii fiind Danemarca, şase (un aur, două de bronz şi trei de argint). Rusia are şi ea în palmares o medalie de bronz, în timp ce România a fost prezentă doar la ediţia inaugurală din 1992, de la Barcelona, prin gălăţeanul Florin Balaban. Rezident luxemburghez în prezent, Florin Balaban a părăsit repede competiţia, pierzând în primul tur, două seturi, 15-7, 15-4, la canadianul Anil Kaul.

 

Sezon de senzaţie pentru botoşăneancă

 

Revenind la Magda Lozniceriu, aceasta a avut un debut de sezon 2018-2019 senzaţional, din august şi până la sfârşitul anului cucerind în probele de simplu, în turneele din circuitul Gold&Silver pe care le-a disputat, trei loc 1 la simplu, două medalii de argint şi patru de bronz. De asemenea, în palmaresul său se mai regăsesc două medalii de aur, una de argint şi trei de bronz în probele de dublu, precum şi trei de argint şi trei de bronz în probele de dublu mixt.

Aceste rezultate i-au determinat pe oficialii clubul Avon Bristol, al doilea ca valoare în Anglia, să o legitimeze pe botoşăneancă şi să mizeze pe ea în viitorul sezon al Campionatului Naţional de badminton al Marii Britanii. „Voi participa la Campionatele Naţionale în august şi la trei turnee internaţionale pentru Avon Bristol. Am ajuns pe locul 10 în ierarhia de simplu în Marea Britanie şi pe locul 20 la dublu şi mixt, ceea ce nu e puţin lucru zic eu. Am avut un an greu, dar spre sfârşitul anului mi-am găsit şi parteneri stabili pentru dublu şi mixt. Au fost câteva accidentări, dar nu mai are sens să le discutăm, pentru că întreaga mea carieră a fost presărată de accidentări. Îmi doresc doar să mă bucur de joc atât cât voi mai putea”, a declarat Magda Lozniceriu. Magda Lozniceriu se antrenează de trei – patru ori pe săptămână la un centru de performanţă din Birmingham, de două ori beneficiind şi de serviciile unui antrenor profesionist.

Odată cu semnarea contractului cu Avon Bristol, Magda Lozniceriu a renunţat la a mai participa în Campionatul Naţional al României, unde ultima dată a evoluat pentru Ştiinţa Bacău.

 

Carieră sabotată de accidentări

 

Sportiva botoşăneană a fost chinuită şi în acest sezon de accidentări, care, de altfel, „i-au sabotat” întreaga carieră, una care se anunţa foarte promiţătoare. „După ultima operaţie, cea pentru ruptura de fascie plantară, am încercat să continui. Am câştigat ultimul turneu din 2015, am mai jucat încă trei în 2016, dar durerile au fost mult prea mari. Atunci medicii m-au întrebat dacă se merită să risc să ajung să nu mai pot merge sau mă opresc? Decizia mea a fost să iau o pauză. A fost o decizie grea, chiar dureroasă aş putea zice, pentru că-mi doresc enorm să joc. Sunt conştientă că accidentarea va recidiva, dar acum sunt bine. Mă mai doare piciorul, dar îl ignor şi când nu mai reuşesc apelez la unguente. Încă fac exerciţii zilnic şi dorm cu nişte şosete speciale”, a dezvăluit Magda Lozniceriu.

În 2017 şi 2018, botoşăneanca a evoluat în competiţiile din Anglia, unde a fost remarcată de oficialii cluburilor britanice.

+0 -0
se încarcă...