spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportFed Cup. România s-a calificat în semifinale

Fed Cup. România s-a calificat în semifinale

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup A învins Cehia, deținătoarea titlului, cu scorul 3-2.  

Simona Halep, locul 3 WTA, a avut un discurs superb după meciul de dublu care a calificat România în semifinalele Fed Cup, fostul lider mondial declarând că pentru ţara noastră este o performanţă uriaşă, iar tinerii care se apucă de tenis pot avea nişte modele în ele.

„A fost un meci foarte tensionat, din tribune a fost şi mai greu. Am avut emoţii mari. Monica m-a întrebat înainte dacă nu vreau să intru, dar i-am spus că ea e mai bună (n.r să joace la dublu). Toate am depus un mare efort în acest meci. Am jucat cu o campioană enormă, Cehia. Fetele sunt extraordinare, şi-au lăsat inima pe teren, astfel că au reuşit să câştige. Anul acesta dau totul pentru echipa de Fed Cup, cum am mai spus. Pentru noi, pentru ţara noastră, e un lucru enorm. Micuţii care se apucă de tenis pot avea încredere în noi. Acest Fed Cup înseamnă altceva”, a spus Simona Halep, la Telekom Sport.

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, după o victorie memorabilă a perechii Irina Begu / Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, în setul decisiv al meciului al cincilea, de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4.

Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.

România a eliminat deţinătoarea trofeului, Cehia, cu scorul general de 3-2, administrându-i prima înfrângere în Ostravar Arena începând din 2011 – anul care marchează startul dominaţiei Cehiei în competiţia pe naţiuni a tenisului feminin.

Irina Begu: Totul a fost posibil datorită Simonei. Cu aşa o galerie nu puteam să pierdem

Irina Begu şi Monica Niculescu au oferit primele reacţii după victoria care a dus echipa de tenis a României în semifinalele FedCup pentru a doua oară în istorie, cele două precizând că publicul şi jocul Simonei Halep au contribuit decisiv la calificare.

„Nu pot să zic nimic! Am jucat foarte bine, îmi era teamă că nu o să fie bine. Mi s-a părut că am jucat grozav. .Să vină atâţia oameni pentru noi…îmi era teamă că nu mai pot să o ajut pe Irina, dar pubicul m-a ‘ţinut’ acolo”, a spus Monica Niculescu, la Telekom Sport.

„Totul a fost posibil datorită Simonei. Am ajuns în postura de 2-2, nu a fost uşor pentru că emoţiile erau foarte mari. Am fost aşa şi acum trei ani şi nu ne-am calificat, am pierdut acasă, dar cu aşa o galerie nu puteam să pierdem şi acum. Am luptat pentru fiecare punct. Cum am învins? A fost dorinţă. Atât! Nici nu-mi vine să cred ce am realizat, probabil o voi face în câteva ore. Mă simt epuizată acum”, a completat şi Irina Begu.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...