joi, martie 28, 2024
AcasăSportMedalie de bronz cucerită de botoșăneanul Alin Alexuc la Europenele de greco-romane!

Medalie de bronz cucerită de botoșăneanul Alin Alexuc la Europenele de greco-romane!

Botoșăneanul Alin Alexuc Ciurariu a cucerit medalia de bronz la Campionatelor Europene de lupte  care se desfăşoară în aceste zile în „Sala Polivalentă” din Bucureşti.

Performanța sportivului lansat de Clubul Sportiv (CS) Botoșani a fost obținută la greco-romane la categoria 130 de kilograme.

Meciul cu estonianul Heiki Nabi din finala mică s-a încheiat 1-1, dar Alin Alexuc a fost declarat câştigător pentru că a punctat ultimul.

Aceasta este a doua medalie de bronz la Campionatele Europene pentru sportivul român după cea câştigată anul trecut la Kaspiisk în Rusia.

„Am cucerit medalia de bronz la Campionatul European acasă, lângă prieteni și familie! Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și mă bucur din suflet ca v-am făcut să fiți mândri de mine!”, a scris luptătorul botoșănean pe o rețea de socializare.

Tot la greco-romane, la categoria categoria 60 de kilograme, Virgil Munteanu a fost învins în optimile de finală de Sergei Emelin din Rusia (0-9).

La categoria 67 kg la greco-romane, Alexandru Solomon a fost eliminat încă din calificări de ucraineanul Parviz Nasibov (4-1).

La categoria 97 kg la greco-romane, Dorin Constantin Pîrvan a pierdut în faţa norvegianului Felix Baldauf (1-3) în optimile de finală.

Până în acest moment, România a câştigat patru medalii la Campionatele Europene de la Bucureşti: bronz – Andreea Beatrice Ana (lupte feminin – cat. 55 kg.), argint – Kriszta Incze (lupte feminin – cat. 65 kg), argint – Florin Tiţa (greco-romane – cat. 55 kg) şi bronz – Alin Alexuc Ciurariu (greco-romane – cat. 130 kg).

România participă la acest eveniment cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk din Rusia, România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...