Medalie de bronz cucerită de botoșăneanul Alin Alexuc la Europenele de greco-romane!

0

Botoșăneanul Alin Alexuc Ciurariu a cucerit medalia de bronz la Campionatelor Europene de lupte  care se desfăşoară în aceste zile în „Sala Polivalentă” din Bucureşti.

Performanța sportivului lansat de Clubul Sportiv (CS) Botoșani a fost obținută la greco-romane la categoria 130 de kilograme.

Meciul cu estonianul Heiki Nabi din finala mică s-a încheiat 1-1, dar Alin Alexuc a fost declarat câştigător pentru că a punctat ultimul.

Aceasta este a doua medalie de bronz la Campionatele Europene pentru sportivul român după cea câştigată anul trecut la Kaspiisk în Rusia.

„Am cucerit medalia de bronz la Campionatul European acasă, lângă prieteni și familie! Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și mă bucur din suflet ca v-am făcut să fiți mândri de mine!”, a scris luptătorul botoșănean pe o rețea de socializare.

Tot la greco-romane, la categoria categoria 60 de kilograme, Virgil Munteanu a fost învins în optimile de finală de Sergei Emelin din Rusia (0-9).

La categoria 67 kg la greco-romane, Alexandru Solomon a fost eliminat încă din calificări de ucraineanul Parviz Nasibov (4-1).

La categoria 97 kg la greco-romane, Dorin Constantin Pîrvan a pierdut în faţa norvegianului Felix Baldauf (1-3) în optimile de finală.

Până în acest moment, România a câştigat patru medalii la Campionatele Europene de la Bucureşti: bronz – Andreea Beatrice Ana (lupte feminin – cat. 55 kg.), argint – Kriszta Incze (lupte feminin – cat. 65 kg), argint – Florin Tiţa (greco-romane – cat. 55 kg) şi bronz – Alin Alexuc Ciurariu (greco-romane – cat. 130 kg).

România participă la acest eveniment cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La Europenele din 2018, de la Kaspiisk din Rusia, România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

+0 -0
se încarcă...