„Tricolorii mici”, la examenul de maturitate

0

Naţionala de fotbal U21 a României are nevoie de un egal cu Franţa pentru a fi sigură de calificarea în semifinale. Meciul, care se va disputa la ora 22:00, va fi transmis de TVR1.

Stadionul „Dino Manuzzi” din Cesena s-a transformat în a doua casă pentru „tricolorii mici”. Acest lucru s-a văzut la meciul câştigat cu 4-2 cu Anglia şi se va vedea, mai mult ca sigur, şi la partida decisivă care va avea loc în această seară, de la ora 22:00, cu Franţa. „De foarte mulţi ani nu am mai trăit o aşa atmosferă la meciurile României şi am fost pe multe stadioane ale lumii. Ceea ce au reuşit aceşti jucători şi Mirel Rădoi să facă este ceva fantastic pentru fotbalul românesc. După meciurile cu Anglia şi Croaţia le-a crescut cota tuturor jucătorilor. În tribuna oficială, pe lângă cei mai importanţi oameni de fotbal din România au fost şi mulţi, foarte mulţi impresari”, a declarat Cornel Şfaiţer, pentru „Monitorul de Botoşani”.

Acesta a precizat că publicul, în majoritate român „a fost cu adevărat al 12-lea jucător”, pentru că nu a încetat să susţină echipa nici în momentele grele când era dominată de Anglia sau când jucătorii din Albion au egalat foarte repede. „Alţi jucători români dacă erau egalaţi aşa de repede de două ori se tăiau, dar nu şi aceşti tineri care formează această generaţie minunată. Ei simt că pot, iar Rădoi îi cunoaşte foarte bine. Şi schimbările făcute au fost foarte bune, iar Coman a schimbat total cursul jocului”, a mai spus Şfaiţer, adăugând că cel mai emoţionant român de tribună a fost chiar Gică Hagi.

Fostul oficial botoşănean este convins că echipa României se poate califica în semifinale. „Jucătorii sunt conştienţi de ceea ce au făcut şi de faptul că mai au un hop de trecut cu Franţa. Chiar dacă Rădoi a spus că va face mai multe schimbări, sunt convins că va găsi formula prin care să obţină maximum din ultimul meci al grupei”, a conchis Şfaiţer.

Grupa C
Programul etapei

ora 22:00: România – Franţa, TVR 1 şi TVR HD
ora 22:00: Anglia – Croaţia, TVR 2


Clasament

1. România 2 2 0 0 8-3 6
2. Franţa 2 2 0 0 3-1 6
3. Anglia 2 0 0 2 3-6 0
4. Croaţia 2 0 0 2 1-5 0


+0 -0
se încarcă...