spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportLuptător botoşănean la Jocurile Europene

Luptător botoşănean la Jocurile Europene

La sfârşitul săptămânii trecute, la Minsk, a debutat cea de a doua ediţie a doua a Jocurilor Europene, care va reuni, până pe 30 iunie, 4.022 sportivi din 50 de ţări, dintre care 123 din România.

Reprezentanţii României vor concura la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive din program: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică – artistică, aerobică şi ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere şi greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv şi tir cu arcul. Cel mai mare lot este cel de atletism, cu 21 de sportivi.

La lupte greco-romane participă şi botoşăneanul Alin Alexuc, legitimat în prezent la Dinamo. Acesta va pleca mâine spre Minsk, urmând a intra în competiţie pe 29 iunie. „Merg la Minsk cu gândul să câştig o medalie, chiar dacă această competiţie nu este criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice. Voi da tot ce am mai bun, dar vârful de formă sportivă sper să-l ating în septembrie, la Mondiale, pentru că atunci primii cinci clasaţi la categoria mea vor obţine şi calificarea la Tokyo. Ne ducem să câştigăm medalii, pentru noi, pentru România!”, a declarat cel mai valoros luptător de greco-romane din România.

Speranţe mari la COSR

Preşedintele Comitetului Olimpice şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că este convins că fiecare sportiv român care va participa la Jocurile Europene de la Minsk îşi doreşte să se întoarcă în ţară cu o medalie. „Este o bucurie să fim pregătiţi de o nouă experienţă olimpică europeană de cel mai înalt nivel… Sunt convins că la Minsk fiecare dintre voi îşi doreşte să fie pe podium şi să se întoarcă acasă medaliat. O parte dintre cele 15 discipline aflate în programul acestor jocuri vor obţine şi puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului viitor”, a declarat Covaliu. Rezultatele obţinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul şi tir sportiv contează pentru calificarea la JO 2020.

Sunteţi cei mai buni sportivi români şi aţi obţinut această calificare cu greu. Înseamnă că sunteţi gata pentru a câştiga medalii. Este momentul să culegem roadele muncii voastre, să străluciţi, să îi faceţi mândri pe părinţii voştri, pe cei dragi, pe cei care v-au ajutat să ajungeţi aici, pe toţi românii care vă vor încuraja şi vă vor susţine de acasă”, le-a transmis preşedintele COSR celor 123 de sportivi români care vor concura la Minsk.

Jocurile Europene sunt la a doua ediţie. În prima ediţie România a reuşit să câştige 12 medalii – trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...