Cornel Șfaițer: „S-a scris istorie! Acești băieți sunt născuți să fie campioni!”

0

Cornel Șfaițer, fostul președinte al FC Botoșani, s-a aflat în tribune la Cesena la remiza dintre România și Franța, scor 0-0, rezultat care i-a calificat pe „tricolori” în careul de ași la Euro 2019.

Fostul oficial al FC Botoșani a spus că selecționerul Mirel Rădoi a pregătit foarte bine partida și că această calificare obținută de „tricolori” este pe deplin meritată.

„Din primul minut jucătorii au arătat că știu exact ce vor de la acest meci. Nici noi nu am riscat, dar nici ei nu au făcut-o. Presiunea atingerii unui asemenea obiectiv, semifinală de Campionat European și-a pus amprenta asupra jocului. Am jucat economicos, exact, am jucat la rezultat, am jucat pentru a intra în istorie și ne-am atins obiectivul. De la primul până la ultimul component al lotului național, cu toții merită felicități pentru ceea ce au realizat pentru că nimeni nu cred că s-ar fi aștaptat ca România să termine neînvinsă și pe primul loc într-o grupă cu Anglia, Franța și Croația. Acești băieți sunt născuți să fie campioni”, a declarat Cornel Șfaițer.

Acesta susține că deși „tricolorii” vor avea în semifinale o misiune aparent imposibilă, urmând a se duela pentru un loc în finală cu Germania, campioana en-titre, nimic nu e imposibil.

„Așa cum am mai spus-o, cine s-ar fi așteptat să câștigăm noi o grupă cu Anglia, Franța și Croația.  E fotbal și orice e posibil. Acești băieți au arătat o maturitate incredibilă la acest turenu final. E o națională cu care ne vom mândri mult timp de acum înainte. Chiar dacă plecăm cu șansa a doua în duelul cu Germania, nu vom fi victime. Va fi o semifinală de care pe care iar pentru mine nu va fi o surpriză dacă vom elimina Germania”, a adăugat Șfaițer.

Fostul oficial al FC Botoșani s-a arătat încântat și de atmosfera creat de fanii naționalei dar a ținut să-i pună la zid pe așa-zișii huligani care au umbrit calificarea „tricolorilor” după ce au agresat-o fizic pe soția lui Cristi Manea.

„Atmosfera a fost senzațională, la fel cum a fost la toate partidele tricolorilor de la acest turneu. Au fost 13.000 de români, s-a cântat încontinuu, a fost ceva unic. A fost un mic incident izolat cauzat de așa zișii huligani, însă au fost repede izolați. La finalul partidei în timp ce Cristi Manea s-a duss să-I ofere tricoul soției, unul ddintre huligaani a lovit-o cu pumnul și i-a luat tricoul. El a fost repede izolat de forțele de ordine. E inadmisibil să ne facem de râs în halul acesta!”, a declarat Cornel Șfaițer.

De altfel, huliganii au stârnit mânia fanilor naționalei după ce în prima repriză au aprins torțe. Imediat din tribune, tot stadionul a strigat „Rușine să vă fie”, iar de la stația de amplificare a arenei s-au făcut numeroase anunțuri pentru ca lucurirle să nu degenereze.

+0 -0
se încarcă...