Victorie clară pentru FC Botoșani în primul amical al verii! (Video)

0

FC Botoșani a început cu dreptul seria meciurilor de pregătire pe pământ austriac.  Echipa pregătită de Marius Croitoru s-a impus cu scorul de 4-0 (0-0) în fața modestei formații austriece, Schwaz.

După o primă repriză în care botoșănenii au avut inițiativa, dominarea teritorială nematerializându-se însă pe tabela de marcaj, Eduard Florescu, jucător revenit după împrumutul la FC Argeș, a deschis scorul în minutul 64. Reușita acestuia a avut darul de a-I dezlănțui pe botoșăneni care imediat și-au mai trecut în cont trei mari ocazii de a dubla avantajul, rând pe rând Bautista, Melinte și Ashkovski ratând însă ținta. În minutul 72, Bautista a șutat, portarul austriac a respins iar juniorul Andronic a marcat pentru 2-0. Trei minute mai târziu, Melinte i-a pasat lui Ashkovski iar acesta a dus scorul la 3-0. În minutul 90, Andronic și-a trecut în cont dubla, stabilind și scorul final al confruntării 4-0.

Marius Croitoru, noul antrenor principal al FC Botoșani, a folosit aproape tot lotul pe care îl are la dispoziție în cantonamentul din Austria, excepție făcând câțiva titular precum Ongenda, Miron sau Rodriguez.

În prima repriză, Croitoru a mizat pe Kraus- Hăruț, Dumitraș, Chindriș, Țigănașu – Mario, Leonel, Penescu – Câmpanu, Bârnoi, Piftor, iar în al doilea mitan pe formula Brânză – Patache, Pițian, Moescu, Holzman – Bautista, Diakite, Florescu – Melinte, Andronic, Ashkovski.

Următorul test al FC Botoșani pe pământ austriac va avea loc pe 27 iunie împotriva campioanei Bulgariei Ludogoreț.

Programul meciurilor amicale ale FC Botoşani

FC Botoşani – SC Schwaz, (locul 7, Liga regională Vest Austria) 4-0

27 iunie: FC Botoşani – Ludogoreţ Razgrad (campioana Bulgariei)

30 iunie: FC Botoşani – FK Jablonec (locul 4 în play-off-ul din Cehia)

2 iulie: FC Botoşani – FC UFA (locul 14 în Rusia)

4 iulie: FC Botoşani – Dinamo Kiev (vicecampioana Ucrainei)

+0 -0
se încarcă...