spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportSancțiuni dure de la UEFA pentru Universitatea după incidentele cu Honved!

Sancțiuni dure de la UEFA pentru Universitatea după incidentele cu Honved!

Universitatea Craiova a fost sancționată dur de UEFA, după incidentele de la meciul cu Honved Budapesta, din turul II preliminar din Europa League.

Forul european a decis ca oltenii să joace rumătoarele trei meciuri de pe teren propriu din cupele europene cu porțile închise, ultimul sub probatoriu în următorii doi ani (n.r. se va activa doar dacă incidentele se vor repeta în această perioadă). De asemenea, UEFA a amendat clubul din Bănie cu suma de 60.000 de lei.

Oltenii încearcă însă să „dribleze” sancțiunea dictată de UEFA. Într-un comunicat oficial, oltenii anunță că sistează vânzarea biletelor la duelul de joi din turul al III-lea preliminar al Europa League dar că încrarcă să convingă forul european să aplice această sancțiune după acest duel întrucât s-au pus deja în vânzare bilete înaintea luării acestei decizii, iar foarte multe tichete au fost deja achiziționate de fani.

„În urma evenimentelor din timpul meciului Universitatea Craiova – Honvéd Budapesta, clubul nostru a fost sancționat de către comisia de disciplină a UEFA cu o amendă de 60.000 euro și disputarea a 3 meciuri considerate acasă fără spectatori. În acest moment se încearcă suspendarea deciziei până după meciul cu AEK Atena din turul 3 preliminar. Până la soluționarea cererii de a suspenda decizia până după meciul Universitatea Craiova – AEK Atena, sistăm vânzarea biletelor”, se scrie într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

Sancțiunea dictată de UEFA vine ca urmare a incidentelor din finalul minutelor de prelungire ale duelului din Bănie din manșa secundă a turului II preliminar al Europa League. După un meleu în careu dintre Qaka, Fortes și jucătorii adverși, arbitrul Arnold Hunter a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribune, iar o petardă a explodat lângă el.

Duelul a fost întrerupt preț de 30 de minute reluându-se însă cu arrbitrul de rezervă la centru. Oltenii s-au calificat la penalty-uri și vor da peste AEK Atena în dublă manță în drumul spre play-off-ul Europa League. Manșa tur aduelului dinre Universitatea și AEK va avea loc joi de la ora 19:15.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...