joi, martie 28, 2024
AcasăSportBianca Andreescu s-a calificat în finala US Open

Bianca Andreescu s-a calificat în finala US Open

Bianca Andreescu (locul 15 WTA) s-a calificat în finala US Open unde o va întâlni pe Serena Williams (locul 8 WTA). Sportiva canadiană de origine română a învins-o pe Belinda Bencic, cu scorul de 7-6(3), 7-5.

Bianca Andreescu s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam, la 19 ani, urmând să o înfrunte, sâmbătă, pe Serena Williams pentru trofeul US Open 2019.

Sportiva de origine română, prima reprezentantă a Canadei care se califică în finala feminină de simplu la US Open, a recunoscut la interviul de pe teren că trăieşte clipe de vis.

„Nu mă întrebaţi (n.red. – ce înseamnă pentru mine calificarea în finală), pentru că nu ştiu. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu un an că voi ajunge aici, în finală, anul acesta, i-aş fi spus că e nebun. Cred că totul a început pentru mine la Auckland (n.red. – acolo unde Bianca a jucat finală), iar Indian Wells-ul a fost momentul decisiv pentru ascensiunea mea. Este ireal! Este ireal ce mi se întâmplă! Nu ştiu ce să spun, e un vis devenit realitate. Finală cu Serena la US Open – nu ştiu ce să spun, este nebunie curată!”, a spus Bianca, la finalul partidei cu Belinda Bencic.

„Sunt în stare de şoc acum! Nu am vrut să intru în setul trei, am jucat atât de multe meciuri de trei seturi (n.red. – Bianca Andreescu a ajuns în semifinale după victorii consecutive în set decisiv în optimi şi sferturi, cu Taylor Townsend şi Elise Mertens), încât nu mai voiam încă unul! Am tot ratat reverul în meciul de astăzi, aşa că acele reuşite din final m-au scos… bine că le-am reuşit măcar pe acelea!”, a mai spus Andreescu, la microfonul Eurosport.

„Serena este o campioană şi pe teren, şi în afara lui. Am vorbit cu antrenorul meu înainte de turneu că ar fi un re-match frumos, pentru că nu am reuşit să terminăm acel meci (n.red – Bianca se referă la partida jucată în urmă cu câteva săptămâni, în finala Rogers Cup, atunci când, Serena a abandonat după doar 19 minute, din cauza unor spasme la spate). Este senzaţional că o vom face!”, a încheiat Bianca Andreescu.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...