CSM Botoșani trece la pas de Poli Iași în Copou și așteaptă vizita rivalilor de la Suceava în „derby-ul Nordului!”

0
CSM Botoșani trece la pas de Poli Iași în Copou și așteaptă vizita rivalilor de la Suceava în „derby-ul Nordului!”

CSM Botoșani a obținut a doua victorie consecutivă a sezonului în divizia A Serie A la handbal masculin și aștraptă cu încredere viizta rivalilor de la CSU suceava în „„derby-ul Nordului” care va avea loc vineri de la ora 18:00 la Polivalentă.

După victoria pe care a obținut-o la pas în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiu cu CSU Galați, scor 31-28, formația locală s-a impus și Copou în fața celor de la Poli Iași cu scorul de 36-29.

Echipa pregătită de Radu Roșu a dominat „da capo al fine” jocul conducând ostilitățile, pretația dându-le botoșănenilor unnmoral de fier înaintea derby-ului de vineri din „Polivalentă” cu Suceava.

Pentru CSM Botoșani în acest meci au marcat Florin Ciubotariu (7), Radisav Lakovic (2), Alexandru Ciobanu (3), Claudiu Lazurca (7), Cristian Adomnicăi (6), Ștefan Dumitrache (5), Andrei Lazoreac (4), Cosmin Bidașcă (2).

Căpitanul echipei botoșănene, Florin Ciubotariu a recunsocut că gruparea locală traversează o perioadă foarte bună iar jocul echipei este în creștere de la meci la meci, echipa devenind pe zi ce trece tot mai omogenă și închegată, lucru care îi dă speranțe în perspectiva „derby-ului Nordului” cu Suceava.

„Noi traversăm o perioadă bună, jocul nostru este în creștere, avem un moral bun după meciul de la Iași. Vestea bună în cadrul echipei este revenirea lui Bogdan Șoldănescu. Cu el în echipă vom fi mai puternici pe apărare, experiența lui pe semicerc oferă  siguranță colegilor. Avem jucători buni ca Stoian, Koki sau Lazurca, ei pot face diferența în orice moment. Meciul cu Suceava se anunță a fi unul interesant deoarece ambele echipe au acumulat doar victorii până acum. Așteptăm publicul la sală în număr cât mai mare, aportul lor alături de inimoasa galerie ne a ajutat în meciul cu Galați, și le mulțumim pe această cale”, a declarat Florin Ciubotariu, liderul CSM Botoșani.

În celălalt meci al rundei a III-a din divizia A Serie A a campionatului național de handbal masculin, CSU Suceava s-a impus cu 51-11 în fața cleor de la CSU Târgoviște. În urma rezultatelor consemnate în acest campionat până în prezent, CSM Botoșani și CSU Suceava au câte 6 puncte, rivalii din județul vecin fiind pe primul loc datorită golaverajului mai bun.

Duelul pentru fotoliul de lider în divizia A Serie A dintre CSM Botoșani și CSU Suceava va avea loc vineri, 11 octombrie de la ora 18:00 la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiu. Intrarea spectatorildor la acest eveniment este liberă.

Radu Roșu: „O victorie cu Suceava ne-ar oferi șanse importante pentru a ajunge la turneul semifinal!”

Antrenorul CSM Botoșani, Radu Roșu a declarat că cele două victorii pe care elevii săi le-a obținut în acest debut de sezon cu CSU Galați și Poli Iași trebuie dublate de încă un succes cu CSU Suceava, principala favorită la promovarea în Liga Zimbrilor.

„Este un meci în care cele 3 puncte sunt cele mai importante,  o victorie cu Suceava ne-ar oferi șanse importante pentru a ajunge la turneul semifinal. Dar trebuie să ne gândim și în perspectivă, ne vom întâlni de 4 ori cu toate echipele din serie iar forma maxima trebuie să o atingem la turneul semifinal,  acolo unde noi și Suceava ne dorim să ajungem pentru a face pasul spre Liga Națională. Universitatea este o echipă de tradiție, cu  jucători de liga națională, au o susținere financiară constantă și probabil doar ghinionul i-a adus în situația de a juca în divizia A. Pentru noi este o provocare să avem un asemenea adversar, îi respectam, dar pe teren va fi o luptă aprigă în care mobilizarea și forma de moment vor fi decisive în stabilirea echipei învingătoare. Sper ca unitatea grupului și atmosfera bună din echipa să fie decisive iar noi sa ieșim câștigători”, a declarat Radu Roșu, antrenorul principal al CSM Botoșani.

Cătălin Stoleru, apel public către botoșăneni: „Veniți la Polivalentă să umplem sala! Hai Botoșan, hai CSM!”

Președintele CSM Botoșani, Cătălin Stoleru, a lansat un apel către iubitorii handbalului din Botoșani cerându-le acestora să fie prezenți în număăr cât mai mare vineri de la ora 18:00 la Polivalentă când va avea loc derby-ul cu CSU Suceava, principalul adversar la promovarea în primul eșalon al handbalului românesc.

„După două victorii meritate urmează meciul cu CSU Suceava, un meci foarte important pentru noi, mai ales pentru că dacă vom învinge am putea încheia acest  minitur fără înfrângere. Desigur, sucevenii vin cu un ascendent moral dar și cu o mare tradiție în spate ceea ce cu siguranță îi pune în poziția teoretică de favoriți ai acestui derby. Ne cunoaștem foarte bine adversarii și cu siguranță revenirea lui Bogdan Șoldănescu, o adevărată legendă a handbalului românesc, precum și prezența în teren a jucătorilor cu mare experiență, a căpitanului nostru Florin Ciubotariu și a legendarului  Cristian Adomnicăi, vor crește încrederea noastră dar și jocul foarte bun din ultimele două meciuri  ne îndreptățesc să sperăm la o victorie. Dragi botoșăneni iubitori ai sportului, avem nevoie de sprijinul vostru. Veniți la Polivalentă să umplem sala! Promitem că echipa noastră va da totul pe teren pentru victorie! Hai Botoșani,  hai CSM!”, a fost apelul lansat către botoșăneni de Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani.

Sucevenii au luat frica CSM Botoșani: „Meciul se anunță dificil!”

Rivala CSM Botoșani în lupta pentru promovare, CSU Suceava a câștigat la pas duelul de pe teren propriu din runda  aIII-a cu CSU Târgoviște, scor 51-11. Confruntarea cu târgoviștenii a fost mai mult un antrenament cu public, formația pregătită de Adrian Chiruț izbutind să se impună la pas, cu 51-11, chiar fără să se întrebuințeze prea mult. Partida a fost așadar una fără istoric, modesta echipă dâmbovițeană făcând un simplu act de prezență.

„Nu prea se pot trage concluzii după un astfel de joc, ați văzut cum s-au prezentat adversarii noștri. Probabil eram mai câștigați dacă jucam un meci între noi. Acum gândurile noastre se îndreaptă spre partida de vineri, de la Botoșani, din etapa viitoare, care se anunță cu mult mai dificilă, însă mergem acolo să învingem. De altfel, ne-am propus să câștigăm toate meciurile din acest sezon. Dacă dorim să revenim în Liga Națională trebuie să demonstrăm că merităm acest lucru”, a declarat antrenorul sucevenilor, Adrian Chiruț.

Cei mai bun marcatori ai formației sucevene în duelul cu Târgoviște au fost Dumitru Burdulea și Antonio Pintilei, cu câte 7 reușite.

Clasament Divizia A Serie A

1 CSU Suceava                 2    2        0        0        81- 30         6

2 CSM Botoșani                2    2        0        0        67-57                    6

3 CSU Galați                      2    1        0        1        89-50                   3

4 CS Politehnica Iasi         3    1        0        2        84-87                   3

5 CSU Târgoviște              3    0        0        3        51-148        0

+0 -0

se încarcă...