Ionuț Stroe: „Lucrăm la o reluare a competițiilor sportive, la reluarea antrenamentelor!”

0

Previziunile că Liga 1 s-ar putea relua de la începutul lunii iunie prind din ce în ce mai mult contur.

Asta după ce Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a oferit astăzi noi detalii despre reluarea competițiilor sportive din România.

Stroe susține că sunt șanse foarte mari ca fotbaliștii să-și poată relua antrenamentele după 15 mai, zi în care se va ridica starea de urgență pe teritoriul României, instituită din cauza pandemiei de coronavirus.

„Prioritatea noastră este siguranța publică. Până în momentul de față nu există nicio decizie. Suntem departe de a avea o soluție și a avea un cadru legal pentru a se relua competițiile. Trebuie să studiem cu cei de la Ministerul Sănătății soluțiile pentru a se relua competițiile. Lucrăm la o reluare a comeptițiilor sportive, la reluarea antrenamentelor. Tot ce se va face în sport o să fie într-un cadru specific pentru ca sportivii să fie protejați. Probabil se va întâmpla după 15 mai. Avem modele la care lucrăm, avem modele din străinătate și căutăm cea mai bună soluție pentru toată lumea. Nu aș vrea să avansez niște scenarii. Când o să avem soluția perfect adaptată o să o avansăm public. Tot ce s-a speculat în spațiul public sunt doar opinii optimiste, dar autoritățile trebuie să valideze”, a declarat Ionuț Stroe la Digi 24.

+3 -0
se încarcă...