Mihai Covaliu la startul pregătirilor: „Este un test şi pentru noi, cum vom reuşi să gestionăm această perioadă!”

0
Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman

Mihai Covaliu, președintele COSR a mai spus că în cazul în care ar putea apărea un caz de infectare cu coronavirus în interiorul bazelor sportive în care sportivii de la loturile olimpice și-au reluat începând de astăzi antrenamentele, organizatorii vor fi pregătiți lua toate măsurile prevăzute conform protocolului Ministerului Ttineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

„Noi suntem pregătiţi şi pentru acest scenariu, dar sperăm să nu ne confruntăm cu el. Avem o cameră pentru izolare în cazul în care cineva prezintă simptome, sunt descrişi paşii, protocolul care trebuie urmat. Eu îmi doresc să nu ne confruntăm cu aşa ceva, dar trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru orice situaţie şi suntem pregătiţi pentru situaţii de acest gen. Sportivii sunt oameni disciplinaţi, care respectă regulile, sunt oameni sănătoşi, sunt puternici şi eu cred că vom trece cu bine peste această perioadă de test. Practic este un test şi pentru noi, cum vom reuşi să gestionăm această perioadă”, a declarat Mihai Covaliu.

Președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a spus că începând de astăzi un număr de 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice vor intra în cantonament centralizat cu regim închis de două săptămâni în bazele sportive de la Izvorani şi Snagov.

+3 -0
se încarcă...