Cătălin Stoleru promite promovarea în „Liga Zimbrilor”: „Vrem să scriem istorie pentru Botoșani!”

0

Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani, a declarat că din punctul său de vedere decizia luată de FRH, ca promovarea să se decidă pe teren este absolut normală.

„Atât timp cât un campionat nu se încheie pe teren, atunci nici medaliile nu se pot acorda, dar nici nu poate retrograda nimeni, deci această decizie este una în spiritul sportivității și al fair-playului. În ceea ce privește Divizia A, nu se pot lua decizii fără a juca pe teren, având în vedere sistemul de desfășurare al campionatului, fiind vorba de grupe care nu sunt similare și nici nu se pot evalua diferențele de valoare dintre echipe. Așadar, decizia de a se juca este una care împacă toate echipele participante și un turneu final este foarte așteptat de lumea handbalului, având în vedere că este unul echilibrat. După cum am mai spus, noi suntem dispuși să jucăm până în ultima clipă și să scriem istorie pentru Botoșani, vrem să fim prima echipă de handbal din județ care va juca în Liga Zimbrilor. Bineînțeles că vom lua toate măsurile pentru a proteja jucătorii pe toată perioada antrenamentelor si meciurilor”, a declarat Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani.

În altă ordine de idei Consiliul de Administrație al FRH a decis ca din acest campionat la nivelul primei ligi nici la feminin și nici la masculin să nu retrogradeze nicio echipă. În acest context, în sezonul viitor, „Liga Florilor” (n.r. feminin) și Liga Zimbrilor (n.r. masculin) se vor desfășura în format extins, cu câte 16 participante.

Totodată Consiliul de Administraţie al FRH a hotărât ca sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului.

Deja ai votat!
se încarcă...