Mia Roată: „Nu cred că după această pandemie vor mai reveni toți sportivii la CS Botoșani!”

0

Mia Roată, directorul Clubului Sportiv (CS) Botoșani, s-a arătat sceptică în șansele ca sportivii să revină la club în proporție de 100%  și crede că după această perioadă în care activitatea sportivă a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus, mulți copii vor fi „stopați” de părinți de la sport de frica acestei pandemii.  

Directorul CS Botoșani susține că în această perioadă sportivii au pierdut tot ce au acumulat și chiar dacă au mai făcut „mișcare” acasă, când vor reveni la club o vor lua cu toții de la zero.

„Vom vedea când reluăm antrenamentele câți sportivi se vor mai întoarce la club. Sincer vă spun, am un sentiment sumbru și simt că nu se mai întorc toți. Cei care se vor întoarce o vor lua de la zero. S-a pierdut absolut tot ce se acumulase, toată munca de până acum”, a afirmat Mia Roată.

Mia Roată: „S-a greșit când copiii au fost trimiși acasă!”

Directorul CS Botoșani crede că s-a făcut o greșeală în momentul în care după suspendarea tuturor activităților sportive pe perioada în care în România a fost decretată stare de urgență, s-a decis ca sportivii să fie lăsați să plece acasă de la cluburi. Mia Roată este de părere că clubul ar fi avut mai mult control asupra copiilor și aceștia ar fi fost mai în siguranță în cantonament decât au fost în propriile familii.

„A fost o greșeală că i-am trimis pe copii acasă. Noi aveam toate condițiile aici să-i ținem în siguranță să nu intre în contact cu nimeni și să-și continue pregătirea. Erau 54 de copii, cinci- șase antrenori, femeia de serviciu, bucătăresele. Practic era circuit închis, nu intra nimeni în spațiul nostru de aici și nu ieșea nimeni. Așa, s-au dus acasă în 54 de familii. Or aceste familii la rândul lor au interacționat cu multe alte familii și tot așa. Sincer vă spun că mi-e mai teamă acum decât atunci când erau la noi sub ochii noștri. Nu aveau unde să se ducă de aici. Să sperăm însă că vor reveni cu toții la club”, a mai spus Mia Roată.

În altă ordine de idei, aceasta a precizat că  în această săptămână cel mai titrat club din județ și-a reluat actiivtatea după pandemia de coronavirus, dar doar la nivel administrativ.

„Începând cu această săptămână ne-am reluat activitatea. Este vorba deocamdată doar de activitatea administrativă, pentru că așa cum bine știți, de reluarea antreanmentelor sportivilor nu poate fi vorba deocamdată. Așa cum s-a hotărât de la centru, și-au reluat în această primă etapă antrenamentele doar olimpicii urmând ca ulterior, dacă totul decurge bine, să se dea drumul antrenamentelor la nivel de cluburi. Să sperăm că totul va decurge bine la loturile olimpice pentru a ne da și nouă drumul cât mai repede la antrenamente”, a conchis Mia Roată.

+7 -0
se încarcă...