FC Botoșani este în doliu » Un fost antrenor s-a stins din viață!

0

FC Botoșani este în doliu. Constantin Jamaischi, fost antrenor al grupării locale între anii 2001-2003, s-a stins din viață în această dimineață la vârsta de 75 de ani.

Ioan Sălăvăstru, fostul finanțator al echipei FC Botoșani este cel care l-a adus pe Constantin Jamaischi la echipă în anul 2001. Sălăvăstru s-a arătat marcat de trecerea în neființă a lui „Jami” și a afirmat că „s-a pierdut unul dintre oamenii de fotbal deosebiți” ai României.

„Pe Jami, eu l-am adus la FC Botoșani în 2001 după ce am promovat în liga a III-a. Pentru mine a fost cel mai bun antrenor și cel care a pus bazele nucleului de jucători cu care am atacat divizia B. Pe Bîlbă și Ungureanu el și i-a dorit iar cei opt jucători de la Fălticeni pe care el i-a antrenat acolo și pe care i-a adus la Botoșani printre care Mihai Corneliu, Păcurar, Filip, Șandru, Ciobanu, Corbu, Prisacă și Andrieș. Prractic nucleul echipei care a promovat în divizia B, el i-a adus. Avea un ochi formidabil, o viziune foarte profundă și o dragoste de fotbal unică. Se pierde unul dintre oamneii de fotbal deosebiți”, a declarat Ioan Sălăvăstru.

La rândul său Cornel Șfaițer, fostul prreședinte al FC Botoșani s-a arătat surprins de dispariția lui Constantin Jamaischi.

„Sunt surprins și chiar regret dispariția sa. A avut o contribuție bună la FC Botoșani cu jucătorii cu care a venit de la Fălticeni la începutul anilor 2000. În plus, cu toții ne aducem aminte de tinerețea lui, de trecutul care l-a legat de Rapid”, a declarat Cornel Șfaițer

Campion cu Rapid în 1967, „nea Jami” era considerat cel mai bun fotbalist fălticinean din istorie.

Constantin Jamaischi și-a început carieră fotbalistică la vârsta de 15 ani, când a jucat pentru Foresta Fălticeni în Divizia B. A urmat apoi ascensiunea spre prima divizie, unde a evoluat 7 sezoane pentru Rapid București și 4 sezoane pentru Sportul Studențesc.

La vârsta de 17 ani a jucat pentru echipa națională a României, care a câștigat Campionatul European de Fotbal sub 19 ani. Acesta a rămas singurul trofeu internațional din istoria Federației Române de Fotbal.

Constantin Jamaischi a fost selecționat și la prima reprezentativă. Anul 1967 are însă o semnificație aparte pentru Constantin Jamaischi, dar și pentru istoria fotbalului fălticenean. În urmă cu 53 de ani, Constantin Jamaischi a făcut parte din echipa pregătită de Valentin Stănescu care a câștigat primul titlu de național din istoria clubului Rapid București.

La Rapid formație pentru care a jucat între anii 1963 și 1970, pe lângă titlul cucerit în 1967, Constantin Jamaischi și-a mai trecut în palmares două Cupe Balcanice, în 1965 și 1966, dar și un campionat european feroviar în 1968.

La nivel de seniori, pe lângă FC Botoșani, Constantin Jamaischi a antrenat echipele Foresta și Constructorul Iași.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Deja ai votat!
se încarcă...