spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportFC Botoșani este în doliu » Un fost antrenor s-a stins din...

FC Botoșani este în doliu » Un fost antrenor s-a stins din viață!

FC Botoșani este în doliu. Constantin Jamaischi, fost antrenor al grupării locale între anii 2001-2003, s-a stins din viață în această dimineață la vârsta de 75 de ani.

Ioan Sălăvăstru, fostul finanțator al echipei FC Botoșani este cel care l-a adus pe Constantin Jamaischi la echipă în anul 2001. Sălăvăstru s-a arătat marcat de trecerea în neființă a lui „Jami” și a afirmat că „s-a pierdut unul dintre oamenii de fotbal deosebiți” ai României.

„Pe Jami, eu l-am adus la FC Botoșani în 2001 după ce am promovat în liga a III-a. Pentru mine a fost cel mai bun antrenor și cel care a pus bazele nucleului de jucători cu care am atacat divizia B. Pe Bîlbă și Ungureanu el și i-a dorit iar cei opt jucători de la Fălticeni pe care el i-a antrenat acolo și pe care i-a adus la Botoșani printre care Mihai Corneliu, Păcurar, Filip, Șandru, Ciobanu, Corbu, Prisacă și Andrieș. Prractic nucleul echipei care a promovat în divizia B, el i-a adus. Avea un ochi formidabil, o viziune foarte profundă și o dragoste de fotbal unică. Se pierde unul dintre oamneii de fotbal deosebiți”, a declarat Ioan Sălăvăstru.

La rândul său Cornel Șfaițer, fostul prreședinte al FC Botoșani s-a arătat surprins de dispariția lui Constantin Jamaischi.

„Sunt surprins și chiar regret dispariția sa. A avut o contribuție bună la FC Botoșani cu jucătorii cu care a venit de la Fălticeni la începutul anilor 2000. În plus, cu toții ne aducem aminte de tinerețea lui, de trecutul care l-a legat de Rapid”, a declarat Cornel Șfaițer

Campion cu Rapid în 1967, „nea Jami” era considerat cel mai bun fotbalist fălticinean din istorie.

Constantin Jamaischi și-a început carieră fotbalistică la vârsta de 15 ani, când a jucat pentru Foresta Fălticeni în Divizia B. A urmat apoi ascensiunea spre prima divizie, unde a evoluat 7 sezoane pentru Rapid București și 4 sezoane pentru Sportul Studențesc.

La vârsta de 17 ani a jucat pentru echipa națională a României, care a câștigat Campionatul European de Fotbal sub 19 ani. Acesta a rămas singurul trofeu internațional din istoria Federației Române de Fotbal.

Constantin Jamaischi a fost selecționat și la prima reprezentativă. Anul 1967 are însă o semnificație aparte pentru Constantin Jamaischi, dar și pentru istoria fotbalului fălticenean. În urmă cu 53 de ani, Constantin Jamaischi a făcut parte din echipa pregătită de Valentin Stănescu care a câștigat primul titlu de național din istoria clubului Rapid București.

La Rapid formație pentru care a jucat între anii 1963 și 1970, pe lângă titlul cucerit în 1967, Constantin Jamaischi și-a mai trecut în palmares două Cupe Balcanice, în 1965 și 1966, dar și un campionat european feroviar în 1968.

La nivel de seniori, pe lângă FC Botoșani, Constantin Jamaischi a antrenat echipele Foresta și Constructorul Iași.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...