Covid19 a anulat CFR Cluj – FC Botoşani

Meciul CFR Cluj – Botoșani, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, 26 iulie, nu se va mai juca. Anunțul oficial a fost făcut de Liga Profesionistă de Fotbal. „Meciul dintre CFR Cluj și FC Botoșani, contând pentru etapa a 9-a play-off, programat să se dispute duminică, 26 iulie, cu începere de la ora 21.00, nu se va mai juca din cauza apariției mai multor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul echipei gazdă”, a comunicat LPF.

Singura variantă, una extremă pentru campioană, ar fi ca partida să fie reprogramată în intervalul 28 iulie – 3 august, asta în cazul în care la CFR nu ar mai apărea cazuri de coronavirus.

Cum CFR a avut ultimul caz pozitiv pe 23 iulie, legea impune să se testeze peste alte 5 zile. Astfel, nu s-a putut da undă verde disputării partidei cu Botoșani.

Marți ar fi următoarea testare pentru CFR și, dacă nu mai sunt cazuri noi de coronavirus, va primi dreptul să joace. Deci, în intervalul 28 iulie – 3 august, CFR ar trebui să dispute 3 meciuri: reprogramarea cu Botoșani, restanța cu FCSB și duelul de la Craiova.

Nu mai sunt alte date disponibile, iar luni, 3 august, e deadline-ul UEFA pentru Liga 1. Campioana ar vrea să joace în regim de urgență, marți, pentru că altfel ar putea pierde meciul la „masa verde”, 0-3. Dacă nu se va putea disputa partida, situația va fi discutată la Adunarea Generală LPF de pe 30 iulie. „Cei de la CFR vor fi testați pe 28 iulie. Am putea să programăm meciul cu Botoșani pe 28 seara, ca să câștigăm timp, dar scenariul acesta presupune acordul scris al celor de la CFR ca, dacă meciul nu se dispută și Botoșaniul face deplasarea degeaba, să plătească ei toate cheltuielile adversarilor cu drumul și cazarea. Dacă s-ar juca așa, marți ar fi meciul cu Botoșani, vineri cu FCSB, luni cu Craiova”, a declarat Justin Ștefan, secretar general LPF, la TV Telekom Sport

Alte 12 persoane de la CFR Cluj au fost vineri confirmate pozitiv. Numărul celor depistați cu SARS-CoV-2 de la campioana României a ajuns la 22.

Lista persoanelor infectate cu COVID-19 de la CFR Cluj:
Adrian Păun
Grzegorz Sandomierski
Damjan Djokovic
Cristi Manea
Bogdan Aldea (preparator fizic)
Costin Curelea (antrenor secund)
Cristian Moldovan (antrenor de portari)
Cristian Dragotă (preparator fizic)
Radu Pralea (kinetoterapeut)
Dan Petrescu (antrenor)
Ovidiu Hoban
Denis Ciobotariu
Mike Cestor
Luis Aurelio
Otto Hindrich
Cătălin Itu
Dodi Juca
Billel Omrani
Cristian Panin (team manager)
șoferul echipei
magazionerul clubului
secretarul general

Cristi Bălgrădean, Cătălin Golofca și Claudiu Petrila au ieșit negativi la cel de-al treilea test efectuat miercuri, însă vor sta 14 zile în carantină.

Deja ai votat!