Croitoru se teme de deplasarea de la Cluj: „Cine îmi garantează mie că nu îmi îmbolnăvesc jucătorii?” (Video)

Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani se teme că după meciul de mâine cu CFR Cluj să nu apară cazuri de coronavirus și la echipa sa.

„Este posibil orice. Nu ne poate spune nimeni că va ieșit în 5, 7 sau 14 zile. Rodriguez a ieșit a 13-a zi. Din fericire, a fost asimptomatic. Este foarte riscant. Cine îmi garantează mie că nu îmi îmbolnăvesc jucătorii? Dacă după acest meci am jucători pozitiv, cine răspunde? Jucătorii mei se duc să joace cu niște jucători care au fost contacți cu cei îmbolnăviți. Trebuia luată o decizie înainte, trebuia luat și acest scenariu în calcul. Nu să așteptăm să se întâmple și apoi să căutăm soluții. Regulile trebuie stabilite la început și nu pe parcurs sau la final. Trebuiau să ia în calcul și acest scenariu, că poate să apară un focar la o echipă”, a declarat Marius Croitoru.

Antrenorul principal al FC Botoșani a decis de la reluarea sezonului fotbalistic post-pandemie ca jumătate din lotul pe care îl are la dispoziție să stea în cantonament tocmai pentru ca jucătorii să fie cât mai feriți de riscul infectării cu COVID-19.

„Am jumătate de echipă în cantonament iar celor cu familii le-am spus că sunt direct răspunzători de tot ce fac ei și familiile lor. Câștigă pe măsură iar sacrificiile trebuie să fie pe măsură. Din fericire, Botoșaniul trece printr-o perioadă în care sunt din ce în ce mai puține cazuri iar acest lucru ne ajută. Este un oraș micuț, un oraș în care se gestionează altfel lucrurile. Jucătorii sunt în cantonament într-un hotel mai retras, în pădure”, a conchis Marius Croitoru.

Partida CFR Cluj – FC Botoșani a fost reprogramată pentru marți, ora 21:30. 

Deja ai votat!