Nou protocol medical la startul sezonului impus de FRF!

0

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis să aplice pentru viitorul sezon competiţional al Ligii 1 un nou protocol medical pentru combaterea COVID-19, asemănător celui practicat de UEFA în competiţiile internaţionale.

„Am luat decizia să urmăm modelul UEFA. Asta presupune ca în cazul în care vom avea jucători sau membri ai staff-ului cu COVID-19 vom urma acelaşi protocol pe care îl aplică şi UEFA la competiţiile europene. Fiecare echipă va trebui să îndeplinească două condiţii, să aibă un număr de cel puţin 13 jucători, cel puţin un portar şi să pună la dispoziţia organizatorului avizul DSP-ului în cazul în care ne aflăm în această situaţie de anchetă”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federației Române de Fotbal (FRF) făcând și precizarea că „un meci se poate reprograma, dar nu mai devreme de 7 zile, o singură dată”.

„Dacă la finalul unei faze competiţionale o echipă va înregistra meciuri restante, echipa respectivă va pierde meciul respectiv cu 3-0. La nivel Ligii I, ne referim la campionatul regular, tur-retur”, a menționat președintele FRF.

Liga 1 va debuta vineri, 21 august cu duelul FC Argeș- FC Botoșani.

Deja ai votat!