Cătălin Stoleru confirmă focarul de COVID-19 de la CSM Botoșani: „Am anunțat FRH! » Adresa oficială trimisă Federației de președintele CSM Botoșani este AICI!

0

În această dimineață, la puțin timp după ce a aflat rezultatul testării COVID-19 la care lotul CSM Botoșani a fost supus, Cătălin Stoleru, președintele grupării locale a trimis o adresă oficială către Federația Română de Haandbal în care i-a informat despre focarul de coronavirus de la echipă, subiect prezentat în EXCLUSIVITATE de Monitorul de Botoșani AICI

Mai jos redăm integral adresa oficială trimisă de Cătălin Stoleru către Federația Română de Handbal:

„Prin prezenta va informăm ca urmare a efectuarii testelor medicale recoltate ieri 28.09.2020 a 18 persoane din cadrul clubului nostru ce urma a se deplasa la turneul de la Sfantu Gheorghe contând pentru etapele nr. 4-9 din Liga Națională de Handbal Masculin din perioada 4-11 octombrie a.c. , am fost sunat de către un medic de la DSP Botoșani în cursul dimineții respectiv în jurul orei 8.30 și am fost anunțat că la CSM Botoșani a fost declarat focar Covid având în vedere numărul mare de perosane infectate urmând a urma cu toții procedurile de carantinare .

Conform procedurilor FRH am anunțat imediat pe dl Iulian Stamate telefonic . Țin să menționez faptul că am fost în perioada 11-17 septembrie cantonați la hotel Park Sfantu Gheorghe unde am participat la Turneul final de promovare în Liga 1 și primele 3 etape ale Ligii Zimbrilor. În toată această perioadă jucătorii nu au simțit simptome de boală, noi făcând testele și fiind negativi la ambele teste dinaintea turneului.

Începând cu data de 24 unii jucători au simțit simptome de răceală, medicul echipei recomandându-le tratamente personalizate tuturor. Având în vedere aparițiile în presă despre focare sau jucători depistați pozitiv și la alte echipe din Liga 1 care au participat la turneu respectiv, CSM Bacău, Dinamo, Minaur Baia Mare, CSU Suceava (unde se pare conform spuselor jucătorilor că ar fi apărut primul caz de febră in timpul turneului ) , CSM Făgaraș, CSM Reșița, etc. drept urmare am luat decizia impreună cu antrenorul Florin Ciubotariu să efectuăm teste de control COVID 19.

Menționez de asemenea că o parte dintre jucători se află cazați la Hotel Raspodia și alții la locuințele lor personale. Pentru orice detalii în legătură cu ancheta epidemiologica va stau la dispoziție”, se arată în adresa trimisă de Cătălin Stoleru Federației Române de Handbal.

Oficialul CSM Botoșani a spus că având în vedere situația dată, gruparea locală nu se va putea prezenta la turneul de la Sf. Gheorghe, riscând să piardă toate cele șase meciuri programate cu scorul de 10-0. E greu însă de crezut că FRH va lua o asemenea decizie având în vedere că în situația botoșănenilor se mai află CSM Bacău și Minaur Baia Mare, formații care la rândul lor sunt grav afectate de cazurile de coronavirus.

– Cristian PRISACARIU          

-Tudor CHIRIAC

+0 -1
se încarcă...