Cazuri pozitive de COVID-19 la naționala de tineret a României »»

Echipa națională de tineret a României este afectată de cazurile de coronavirus pozitive depistate înaintea partidei cu Malta din cadrul preliminariilor turneului final al Campionatului European de anul viitor.

Disputarea partidei cu Malta de la Giurgiu de marți, meci care va avea loc de la ora 18:30, nu va fi însă afectată de cele două cazuri de coronavirus depistate.

FRF nu a divulgat numele celor două persoane din cadrul naționalei U21, care au contractat virusul, însă oficialii FC Botoșani susțin că jucătorii lui Marius Croitoru prezenți sub „tricolor”, Denis Haruț și Andrei Chindriș sunt negativi.

Într-un comunicat oficial, FRF susține că cele două personae depistate pozitiv au fost izolate și nu vor mai face parte din delegația pentru partida cu reprezentativa Maltei. Ba mai mult, DSP ar urma să deschidă o anchetă epidemiologică.

„Au sosit rezultatele testelor efectuate duminică dimineață! Din păcate, un jucător și un membru al staff-ului au fost găsiți pozitivi cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta a fost a 5-a testare din această acțiune a lotului U21 și este testarea UEFA necesară partidei cu Malta. Cei doi au fost izolați și nu vor mai face parte din delegație pentru meciul programat marți seara, la Giurgiu, de la ora 20:00. De asemenea, DSP va deschide o anchetă epidemiologică”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Chiar dacă au cedat în Ucraina, eșecul venind dintr-un penalty inventat de arbitru pe finalul partidei, „tricolorii mici” păstrează în continuare șanse reale de a ajunge la EURO 2021 și de pe locul secund al grupei, loc pe care se află în acest moment cu 16 puncte.

 

 

 

 

 

Deja ai votat!