Australia – Prima victorie într-un meci oficial pentru Simona Halep

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 101 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy de la Melborune, potrivit news.ro.

În primul meci jucat din 4 octombrie 2020, când a fost eliminată în optimi, la Roland Garros, Halep a întâlnit o jucătoare tânără (19 ani), cu potenţial de dezvoltare. Potapova loveşte puternic mingea, atât cu dreapta, cât şi cu reverul, are un serviciu bun şi punctează fără milă dacă face pasul în interiorul terenului. Uneori, rusoaica este prea încrezătoare în ea însăşi şi incearcă soluţii pe care nu le stăpâneşte încă, lovituri decisive din poziţii dificile. În acest fel, ea este generoasă în a-i oferi puncte fără muncă adversarei.

Meciul a început cu trei break-uri consecutive. Halep a obţinut două, apoi cele două sportive şi-au fructificat serviciul până la finalul setului, câştigat de principala favorită cu 6-4, după 38 de minute.

Setul al doilea a fost mult mai complicat pentru Halep. Potapova şi-a ridicat nivelul de joc şi a obligat-o pe sportiva din Constanţa să dea un răspuns pe măsură. Iar Simona Halep a acceptat provocarea şi şi-a dat drumul la joc.

Anastasia Potapova a condus cu 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Simona Halep nu a cedat, a jucat din ce în ce mai bine şi a câştigat cinci din următoarele şase ghemuri, punând capăt meciului, cu un alt 6-4, după o oră şi 22 de minute.

Halep va evolua în turul al doilea cu învingătoarea din partida Laura Siegemund (Germania), locul 1 WTA, – Destanee Aiava (Australia), locul 218 WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 5.500 dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Deja ai votat!