miercuri, mai 8, 2024
AcasăSportAustralia - Prima victorie într-un meci oficial pentru Simona Halep

Australia – Prima victorie într-un meci oficial pentru Simona Halep

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 101 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy de la Melborune, potrivit news.ro.

În primul meci jucat din 4 octombrie 2020, când a fost eliminată în optimi, la Roland Garros, Halep a întâlnit o jucătoare tânără (19 ani), cu potenţial de dezvoltare. Potapova loveşte puternic mingea, atât cu dreapta, cât şi cu reverul, are un serviciu bun şi punctează fără milă dacă face pasul în interiorul terenului. Uneori, rusoaica este prea încrezătoare în ea însăşi şi incearcă soluţii pe care nu le stăpâneşte încă, lovituri decisive din poziţii dificile. În acest fel, ea este generoasă în a-i oferi puncte fără muncă adversarei.

Meciul a început cu trei break-uri consecutive. Halep a obţinut două, apoi cele două sportive şi-au fructificat serviciul până la finalul setului, câştigat de principala favorită cu 6-4, după 38 de minute.

Setul al doilea a fost mult mai complicat pentru Halep. Potapova şi-a ridicat nivelul de joc şi a obligat-o pe sportiva din Constanţa să dea un răspuns pe măsură. Iar Simona Halep a acceptat provocarea şi şi-a dat drumul la joc.

Anastasia Potapova a condus cu 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Simona Halep nu a cedat, a jucat din ce în ce mai bine şi a câştigat cinci din următoarele şase ghemuri, punând capăt meciului, cu un alt 6-4, după o oră şi 22 de minute.

Halep va evolua în turul al doilea cu învingătoarea din partida Laura Siegemund (Germania), locul 1 WTA, – Destanee Aiava (Australia), locul 218 WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 5.500 dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.6 ° C
17.2 °
15.5 °
56 %
2.3kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
17 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...