Naomi Osaka a câştigat pentru a doua oară turneul Australian Open. Simona Halep pierde locul 2 WTA

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul 3 mondial, a câştigat pentru a doua oară în cariera sa turneul Australian Open, învingând-o cu 6-4, 6-3 pe americanca Jennifer Brady, după o oră şi 17 minute de joc, în finala disputată sâmbătă la Melbourne, informează Agerpres.

În vârstă de 23 ani, Naomi Osaka şi-a trecut cu această ocazie în palmares al patrulea titlu de Mare Şlem, după cele de la US Open 2018 şi 2020 şi Australian Open 2019.

Jennifer Brady (25 ani), care ocupa locul 24 în ierarhia WTA înaintea competiţiei de la antipozi, a evoluat în premieră în ultimul act al unui turneu de Grand Slam.

Osaka şi Brady s-au întâlnit de patru ori până acum, jucătoarea niponă obţinând sâmbătă a treia sa victorie în faţa reprezentantei Statelor Unite.

Câştigătoarea Australian Open 2021 se întoarce acasă cu cec în valoare de 2,75 milioane de dolari australieni, în timp ce finalista a fost recompensată cu 1,5 milioane de dolari australieni.

Simona Halep pierde locul 2 WTA

Osaka avansează un loc în clasamentul WTA, trecând pe 2, în locul Simonei Halep care coboară pe 3. Lider WTA rămâne Ashleigh Barty.

Naomi Osaka a jucat pe partea de tablou a Simonei Halep, care a fost eliminată în sferturi de Serena Williams. Americanca a fost învinsă de Osaka în semifinale.

Deja ai votat!