„Gladiatorul” Botoșaniului, Alin Alexuc, mai așteaptă până în luna mai biletul pentru Tokyo!

0

Luptărorul de greco-romane botoșănean, Alin Alexuc, nu a reușit să-și asigure biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma turneului preolimpic la care a participat la sfârșitul săptămânii trecute la Budapesta.

Pentru a-și asigura prezența la Jocurile Olimpice, „gladiatorul” descoperit de Ion Asaftei, legitimat la CS Dinamo București, trebuia să ajungă în finală la categoria la care a luptat, respectiv 130 de kilograme, obiectiv pe care, însă, din nefericire, l-a ratat.

Alin Alexuc se poate, însă revanşa la începutul lunii mai. Atunci va participa, împreună cu lotul național, la „Turneul Mondial de Calificare” pentru Jocurile Olimpice de la Sofia. Competiţia se va desfăşura în perioada 6- 9 mai.

A lupta până la epuizare pentru visul tău nu e mereu suficient”

Pentru că ne place să găsim mereu o motivație, vom începe acest text așa cum știm, cu un slogan caracteristic: a te ridica dupa o bătălie pierdută este strategia care te poate face să câștigi războiul! Nu am obținut biletele pentru #Tokyo2020. Nu este ușor să digerăm acest moment. Dar oricât de greu și dureros este că nu am obținut la Budapesta calificările dorite, rămânem convinși că lupta nu s-a încheiat. A lupta până la epuizare pentru visul tău nu e mereu suficient, se pare. Pentru că evolutia luptătorilor la Budapesta a arătat acest lucru: Incze Kriszta, Albert Saritov, Alin Alexuc sau Vasilioglo Maxim au fost atât de aproape de victoriile mult dorite. Câteva secunde au schimbat câteva destine.

Învățăm lecții, tragem concluzii și mergem mai departe. Dar nu chiar atât de departe. Sofia va fi gazda Turneului Mondial de Calificare pentru Jocurile Olimpice (6- 9 mai). Va fi mai greu? Cu siguranță! Va fi imposibil? Nimic nu e! Dacă ați ajuns până aici, denotă că sunteți cu adevărat interesat de subiect. Federația Română de Lupte rămâne alături de sportivii români în aceste momente și își asumă, cu aceeași responsabilitate, și momentul Budapesta. Dar sportivii trebuie să meargă mai departe pentru lupta finală! Să credem în ei! Hai, România!”, se arată în posatrea de pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Lupte.

Până acum, România are o singură luptătoare calificată la JO de la Tokyo, pe Alina Vuc (cat. 50 kg), cea care şi-a asigurat participarea prin medalia de argint câştigată la Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan (Kazahstan) din 2019.

 

Deja ai votat!
se încarcă...