Trei medalii de aur pentru botoșăneanca Loredana Toma la Europenele de la Moscova!

0

Botoșăneanca Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.

Performanța sportivei lansate în sportul de performanță de CS Botoșani a fost obținută la categotia 64 de kilograme. Toma a obţinut aurul la „smuls” cu 114 kilograme, stabilind totodată și un nou record european, depășindu-și performanța pe care tot ea o stabilise anul trecut (113 kilograme). Podiumul la „smuls” a fost completat de britanica Sarah Davies cu 101 kilograme în timp ce rusoaica Anastasia Anzorova şi-a adjudecat bronzul, cu 100 kilograme.

Botoșăneanca a fost aproape de a stabili un nou recond continental și la stilul „aruncat” unde a cucerit o nouă medalie de aur. Cu 130 de kilograme, Loredana Toma le-a devansat pe Davies (129 kg) și Anzorova (122 kg). De notat ar fi însă că și la stilul „aruncat”, recordul continental îi aparține tot botoșănencei cu 136 de kilograme. La Moscova, Toma a ratat însă șansa de a-și depăși performanța de la Roma, ratând la ultima încercare la 136 kilograme.

Cu un total de 244 de kilograme, Loredana Toma și-a trecut în palmares și cea de-a treia medalie de aur la această întrecere majoră care a avut loc la Moscova. Argintul a revenit britanicei Davies, cu 230 kg, iar bronzul a fost câştigat de Anzorova, cu 222 kg.

Cu cele trei medalii cucerite la Moscova, botoșăneanca Loredana Toma  a ajuns lla un total de 12 medalii de aur la Europene după triplele de la Split (2017), București (2018) și Batumi (2019).

În altă ordine de idei, bilanţul României la Moscova a ajuns la şase medalii de aur, celelalte trei fiind cucerite de Monica Suneta Csengeri la cat. 49 kg. Palmaresul României la Moscova mai cuprinde și patru medalii de argint (n.r. Cosmina Pană – cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – cat. 55 kg la aruncat şi total) şi una de bronz (n.r. Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la total).

La competiția de la Moscova care se va desfășura până la sfârșitul acestei săptămâni, țara noastră participă cu nouă sportivi, șapte la feminin şi doi la masculin. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere (FRH) la startul acestei competiții a fost câştigarea a trei medalii. Ultima reprezentantă a României în competiție va fi Raluca Andreea Olaru (cat. 71 kg).

Deja ai votat!
se încarcă...