vineri, martie 29, 2024
AcasăSportImnul României intonat din nou la Moscova pentru Botoșani » Raluca Olaru...

Imnul României intonat din nou la Moscova pentru Botoșani » Raluca Olaru a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Europene!

Imnul României s-a intonat din nou la Moscova pentru Botoșani. După ce Loredana Toma a realizat tripla de aur, a venit rândul halterofilei Raluca Olaru să urce pe cea mai înaltă treaptă a Campionatului European de Haltere care are loc în această perioadă la Moscova.

Sportiva legitimată la secția de haltere a Clubului Sportiv (CS) Botoșani, a  cucerit o medalie de aur şi una de bronz în limitele categoriei 71 de kilograme la care aconcurat. Botoșăneanca a câştigat aurul la stilul „smuls”, cu 98 kg, având câştig de cauză în faţa britanicei Emily Godley, tot 98 kg, datorită greutăţii corporale, sportiva CS Botoșani cântărind 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Bronzul a revenit la „smuls” italiencei Alessia Durante, cu 97 kg.

La „aruncat”, Godley s-a impus cu 129 kg, fiind urmată de Durante, 122 kg, de turcoaica Berfin Altun, 121 kg, în timp ce Olaru a ocupat doar locul al patrulea, cu 120 kg.

Cu un total de 218 kilograme, Raluca Olaru și-a trecut în palmares medalia de bronz în timp ce Godley s-a clasat pe prima poziţie, cu 227 kilograme, iar Durante a fost a doua, cu 219 kilograme.

„Felicitări Raluca, felicitări antrenorilor Mircea Flămând și Bianca Ioniță de la club. Este un rezultat de excepție nu numai pentru haltere ci pentru întreg sportul botoșănean. Să nu uităm că vorbim de un Campionat European de seniori”, a declarat Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoșani.

Cu cele cinci medalii, dintre care patru de aur și una de bronz, botoșănencele Loredana Toma și Raluca Olaru au contribuit din plin la succesul uriaș pe care halterele românești le-au avut la ediția din acest an a Europeanului de senori de la Moscova.  România a încheiat participarea la această competiție majoră cu un bilanţ de 13 medalii dintre care şapte de aur (Monica Suneta Csengeri – 3 la cat. 49 kg, Loredana Toma – 3 la cat. 64 kg, Raluca Olaru – 1 cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pană – cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – 2 la cat. 55 kg la aruncat şi total) şi două de bronz (Mihaela Valentina Cambei – cat. 49 kg la total, Raluca Olaru – cat. 71 kg la total).

Vă reamintim că la startul acestei competiții, Federația Română de Haltere (FRH) stabilise ca obiectiv obținerea a trei medalii.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...