Botoșăneanca Loredana Toma desemnată cea mai bună sportivă a Europenelor de haltere de la Moscova!

0

Botoșăneanca Loredana Toma a fost desemnată cea mai bună sportivă a ediției din acest an a Campionatului Europene de haltere destinat categoriei seniori, competiție care a avut loc recent la Moscova.

Fosta halterofilă a Clubului Sportiv (CS) Botoșani a cucerit trei medalii de aur la categoria 64 de kilograme la care a concurat. Botoșăneanca a obținut aurul la smuls cu 114 kilograme, stabilind un nou record european, s-a impus la aruncat cu 130 de kilograme, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu un total de 244 de kilograme.

Conform clasamentului Sinclair, alcătuit de forul european de specialitate (EWF), Loredana Toma ocupă primul loc, cu 317,1 puncte, urmată de britanica Sarah Davies (categoria 64 kg), cu 299,4 puncte şi de Kamila Konotop din Ucraina la categoria 55 kg, cu 298 puncte. În acest clasament, pe locul patru s-a aflat o altă româncă, Monica Csengeri, triplă campioană europeană la cat. 49 kg, cu 295,8 puncte.

Cu cele trei medalii cucerite la Loredana Toma a ajuns la 12 medalii de aur cucerite la Europene, după triplele realizate în 2017 la Split, 2018 la Bucureşti şi 2019 la Batumi, botoșăneanca dominând categoric halterele la nivel european la categoria sa.

Vă reamintim că Loredana Toma nu a fost singura botoșăneancă medaliată la Europenele de haltere. Pe lângă cele trei medalii de aur ale lui Toma, la Moscova, Raluca Olaru, legitimată la CS Botoșani a cucerit o medalie de aur şi una de bronz în limitele categoriei 71 de kilograme la care a concurat. Botoșăneanca a câştigat aurul la stilul „smuls”, cu 98 kg, având câştig de cauză în faţa britanicei Emily Godley, tot 98 kg, datorită greutăţii corporale, sportiva CS Botoșani cântărind 66,5 kg, iar Godley 70,42 kg. Bronzul a revenit la „smuls” italiencei Alessia Durante, cu 97 kg.

Deja ai votat!