O altfel de cronică: FC BOTOȘANI – „Universitatea”- duelul care dă culoare play-off-ului » Muică… bătură moldovenii » „PAPA” titlul în Oltenia »» (VIDEO)

Creat de televiziuni și „sistem” pentru a avea patru dispute între Dinamo și FCSB, play-off-ul din Liga 1 și-a regăsit pe deplin succesul datorită încleștărilor dintre FC Botoșani și această nouă „Universitate” din Craiova. Asta pentru că în Bănie joacă două Universități. Una cu „Lei” și alta fără „Lei”. Sau ambele cu „Lei”. Una cu „tricolor” și alta fără „tricolor”. Numai oltenii știu. Sau nici măcar! În fine… 

Rivalitatea dintre cele două echipe a fost însă dusă la extrem în această seară de olteni. Și totul a plecat de la dorința botoșănenilor de a-și apăra corect șansele, cum o fac și cum au făcut-o de fiecare dată  în fața „juveților” și…să luăm doar istoria recentă, în acest sezon competițional în care cele două rivale s-au confruntat de cinci ori. Până în această seară de două ori „bătuseră” oltenii, iar un meci, cel din tur, s-a terminat nedecis, scor 1-1, acesta fiind de altfel și duelul care a amplificat și mai mult rivalitatea dintre cele două echipe.

Puțini știu că la finalul meciului din turul acestui play-off, jucătorii Craiovei au aruncat cuvinte grele înspre tabăra botoșăneană și s-au dat „cocoși”, fiind cu greu potoliți la final chiar de Ouzounidis, care a ordonat retragerea pentru ca lucrurile să nu degenereze.

Și așa a și fost în această seară, când oltenii au și găsit de cuviință să plătească polițe unei echipe care îndrăznit să-și apere, din nou, corect șansele.

Totul a plecat de la reproșul făcut de olteni către „sclavii” FCSB-ului: ȘI TREBUIE SĂ LĂMURIM LUCRURILE, FĂRĂ SĂ AMINTIM DE FORȚA FINANCIARĂ A CELOR DOUĂ CLUBURI.

AICI DOAR STATISTICA VORBEȘTE: 

  • FC Botoșani are o victorie, 4 remize și 15 eșecuri cu FCSB
  • „Universitatea” are 3 victorii, 3 remize și 18 eșecuri cu FCSB 

Organizarea execrabilă, oameni fără vreo calitate oficială în club prezenți în număr foarte mare pe stadion, cum se vede și din IMAGINILE DE MAI SUS PREZENTATE DE TELEVIZIUNI, cum e cazul lui Silvian Cristescu, fosta „glorie” a Băniei sărind la bătaie la cei aflați pe banca de rezerve a FC-ului, olteanul fiind evacuat de forțele de ordine și continuând cu înjurăturile primite pe tot parcursul meciului de Croitoru și ai lui, toate și-au găsit în cele din urmă „răsplata” în rezultatul final: „Universitatea” – FC BOTOȘANI 2-3.

Meci în care pentru „gazdele” care împart stadionul cu UNIVERSITATEA au marcat Nistor (min.25-pen.), Ivan (57), în timp ce pentru FC BOTOȘANI au punctat Andrei Chindriș (min.45+3) și MOLDOVENII Al Mawas (min.9) și Enriko Papa (min. 90+3).

De consemnat ar mai fi și cele 10 cartonașe galbene și trei roșii acordate în acest meci de centralul Marin Barbu, multe dintre ele venind  din „veninul” vărsat de olteni pe „moldovenii” care au îndrăznit să-și apere corect șansele.

Deja ai votat!