marți, martie 19, 2024
AcasăSportFC Botoșani cere sancțiuni drastice după scandalul imens din Bănie: „Integritatea jucătorilor...

FC Botoșani cere sancțiuni drastice după scandalul imens din Bănie: „Integritatea jucătorilor botoșăneni a fost pusă în pericol!” (VIDEO)

Meciurile dintre FC Botoşani şi olteni au de fiecare dată o istorie aparte, însă la ultimul episod rivalitatea sportivă a depăşit cu mult limitele.

FC Botoșani nu a rămas indiferentă la tratamentul de care echipa s-a „bucurat” în Bănie, la meciul pe care l-a câștigat cu 3-2 în fața „Universității”.

Ioan Dănilă, responsabilul cu Ordinea și Siguranța (ROS) al FC Botoșani, a înaintat un memoriu către LPF și FRF, dar și organelor care răspund de siguranța pe stadioane, și a spus că așteaptă sancțiuni în urma incidentelor de la Craiova, pentru a nu se crea un precedent periculos în fotbalul românesc.

„Interesant este următorul fapt: conform protocolului care guvernează disputarea jocului sportiv (n.r. fotbalul ), există normative care reglementează în mod clar care sunt pașii în organizarea și disputarea unui meci din Liga 1. Orice arenă sportivă a fost împărțită în zone, unde au acces persoanele în funcție de rolul pe care îl îndeplinesc, conform normativelor mai sus menționate. În zona băncilor de rezerve, care de fapt este Zona 1, nu au acces decât membrii din staff-ul tehnic și jucătorii de rezervă. Întreb și eu: ce căuta acest Cristescu și pe lângă el încă vreo pe 20 de inși în Zona 1? De ce a permis ROS-ul echipei gazdă prezența lor în acea zonă? Unde erau observatorii LPF și FRF? Deci la acest meci nu s-a respectat nimic. De ce?

Și trebuie pus accentul clar pe prezența lui Cristescu în Zona 1 la acest meci, fostul jucător al Craiovei fiind simplu spectator, neavând nicio funcție oficială în club. Or, potrivit normativelor în vigoare, accesul spectatorilor pe stadioane este interzis! Bine, mi se va spune că era pe lista invitaților, dar cele 12 persoane care pot viziona meciul îndeplinind criteriile cerute de normativele în vigoare, trebuie să se afle în zona 3, la loje. Chiar sunt curios să văd ce sancțiuni se vor aplica clubului gazdă pentru aceste deficiențe atât de grave, impardonabile la acest nivel, pentru organizarea acestui meci în care integritatea corporală a jucătorilor FC Botoșani aflați pe banca de rezervă a fost pusă în pericol din mai multe puncte de vedere, atât epidemiologic, fiind scuipați de spectatorii care nu aveau voie pe stadion în acea zonă și nu purtau mască, și până la urmă la agresivitatea fizică, pentru că rar mi-a fost să văd pe un stadion un fost jucător, în speță Cristescu, sărind la bătaie la antrenori sau la jucătorii de rezervă ai echipei adverse”, susţine Ioan Dănilă.

Acuze nejustificate       

Rivalitatea dintre cele două echipe, U Craiova şi FC Botoșani, a fost dusă la extrem duminică seară de olteni. Totul a plecat de la dorința botoșănenilor de a-și apăra corect șansele, cum au făcut-o de fiecare dată în fața „juveților”, care încă din tur i-au acuzat pe jucătorii FC că sunt „sclavii” FCSB. Asta deși în meciurile oficiale „Universitatea” are 18 eșecuri în 24 de partide, față de 15 ale FC Botoșani cu „roș-albaștrii” în 20 de meciuri.
Silvian Cristescu, fosta „glorie” a Băniei, a fost surprins de televiziuni sărind la bătaie la cei aflați pe banca de rezerve a FC Botoşani, olteanul fiind evacuat de forțele de ordine. La aceasta s-au adăugat înjurăturile primite pe tot parcursul meciului de Croitoru și ai lui, toate găsindu-și în cele din urmă „răsplata” în rezultatul final: „Universitatea”-FC Botoşani 2-3.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Ar fi fost chiar anormal Să vrea post de preşedinte. El, la învârtit cuvinte, Fiind … ”Crin imperial” !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...