Botoșănence medaliate la Mondialele de haltere din Uzbekistan!

Botoșăneanca Raluca Andreea Olaru a cucerit trei medalii de aur în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori de la Taşkent (Uzbekistan).

Performanța a fost realizată în limitele categoriei 64 kg la care sportiva CS Botoșani a concurat.

Olaru a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la „smuls” cu 98 kg, fiind urmată de italianca Giulia Miserendino, cu 97 kg, şi de Chaima Rahmouni din Tunisia, cu 92 kg, fiecare ratând câte o încercare.

La „aruncat”, Olaru s-a impus cu 116 kg, devansându-le pe kazaha Gulnur Ibrai, 115 kg şi pe Restu Anggi din Indonezia, 114 kg, toate cele trei sportive de pe podium ratând a doua tentativă.

Cu un total de 214 kg, Olaru a cucerit cea de-a treia medalie de aur la această ediție a Mondialului fiind urmată de Miserendino, cu 207 kg, şi de Ibrai, 205 kg.

Vă reamintim că la această ediție a Mondialului din Uzbekistan, botoșăneanca Andreea Cotruţa a cucerit două medlaii de bronz în cadrul categoriei 55 kg la „smuls” și „total”.

România a încheiat Mondialele de juniori, la care a participat cu patru sportive, cu şapte medalii, trei de aur, toate obţinute de Raluca Olaru la cat. 64 kg (smuls, aruncat şi total), patru medalii de argint, prin Cosmina Pană (cat. 45 kg – aruncat) şi Valentina Cambei (cat. 59 kg – smuls, aruncat şi total), şi două de bronz, obţinute de Andreea Cotruța.

Deja ai votat!