Sezon încheiat cu o înfrângere de FC Botoșani: „Mi-e ciudă de mor!”

FC Botoșani nu a reușit să se impună la Sfântu Gheorghe în disputa din ultima etapă cu Sepsi OSK.

Cu toate că victoria era singura variantă pentru a termina pe locul 5 acest play-off, al doilea consecutiv din istoria clubului, echipa lui Marius Croitoru a cedat la limită disputa de pe terenul formației lui Leo Grozavu, scor 1-0. Istoria partidei, una care a fost sub semnul echilibrului, a fost scrisă în minutul 90, golul victoriei fiind marcat de Safranko. În prelungiri, FC Botoșani a marcat prin Camara, golul fiind însă anulat pe motiv de off-side.

„Mi-e ciudă de mor că am luat bătaie. Sunt mândru însă de tot ce am realizat, de faptul că am terminat în primele 6 din România pentru al doilea an consecutiv.  Am reușit să facem mai multe puncte în play-off decât anul trecut în condițiile în care față de celelalte echipe noi am pierdut jucători. De doi ani de zile vindem ce avem mai bun și tot în play-off suntem”, a declarat Marius Croitoru, antrenorul principal al FC Botoșani.

În urma parcursului din acest play-off, gruparea locală a terminat pe locul 6 cu 31 de puncte, la două puncte de Academica Clinceni (33 pct.) care s-a clasat pe locul 5.

După cum bine știți, campioana acestui sezon este CFR Cluj (54 pct.), locul 2 fiind ocupat de FCSB (45 pct), Universitatea completând podiumul (41 pct). Pe locul 4 a terminat Sepsi OSK (40 pct.).

Rezultate ultima etapă play-off Liga 1
CFR Cluj – FCSB 2-0
Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-0
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Botoșani 1-0

Clasament play-off Liga 1
1 CFR Cluj – 54 pct
2 FCSB- 45 pct. *
3 Universitatea – 41 pct
4 Sepsi OSK – 40 pct. *
5 Academica – 33 pct
6 FC Botoșani – 21 pct.
*) echipe care au beneficiat de rotunjirea de 0.5 puncte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deja ai votat!