FRH face lobby pentru ca Loredana Toma să meargă la Tokyo: „Vom face totul pentru a facilita participarea ei la JO!”

Secretarul general al Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, a declarat în contextul suspendării României pentru un an din toate competiţiile internaţionale, că ar fi o decizie nedreaptă pentru Loredana Toma, singura sportivă eligibilă a României, să rateze Jocurile Olimpice.

Oficialul a precizat că FRH va face totul pentru a facilita participarea botoșănencei la Tokyo.

„Loredana Toma este în fruntea clasamentului mondial la categoria sa, la 64 de kilograme, şi vom face totul pentru a facilita totuşi participarea ei acolo. Dacă nu va putea să participe, cu siguranţă va fi o pierdere pentru noi. Loredana şi-a îndeplinit toate condiţiile de eligibilitate, deci ar fi o decizie nedreaptă pentru ea să rateze Jocurile Olimpice, ţinând cont strict de faptul că sistemul acesta a fost individual de la bun început şi a ajuns unde a ajuns datorită eforturilor proprii, dar şi cu sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi ceilalţi care i-au fost alături”, a declarat Alexandru Pădure.

Secretarul general al FRH a afirmat însă că în acest moment nu poate anticipa în acest moment care sunt șansele ca Toma să participle la JO de la Tokyo.

„Nu putem anticipa ce şanse sunt ca Loredana să participe totuşi la Tokyo, dar putem confirma că ea este eligibilă din toate punctele de vedere. Iar cota de sportivi a României pentru categoria la care ea a concurat în ultimii ani (n.r. – 64 de kilograme) a fost confirmată”, a conchis Alexandru Pădure.

Campioană mondială şi europeană, Loredana Toma devenise principala favorită la câştigarea medaliei de aur la categoria de 64 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce chinezoaica Deng Wei, campioana olimpică şi deţinătoarea recordului mondial, s-a accidentat.

Vă reamitim că la sfârșitul săptămânii trecute, Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a impus o suspendare de un an Federaţiei Române de Haltere din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping, sancţiune care privează participarea halterofililor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august).

 

Deja ai votat!