Francezul FC-ului Bogdan Racovițan, fericit că joacă pentru România: „Tot timpul a fost un obiectiv să ajung sub tricolor!”

Fundașul central al FC Botoșani, Bogdan Racovițan, este anunțat titular în amicalul de gală pe care reprezentativa U21 a României îl va susține marți, 16 noiembrie, de la ora 18:30 la Frosione cu selecționata similară a Italiei.

Născut în Franța, la Dijon, tânărul internațional al grupării locale a ajuns în România la începutul acestui an, semnând un contract cu trupa pregătită de Marius Croitoru. Înainte de a-și începe aventura la FC Botoșani, Racovițan evoluase toată cariera la Dijon. Cu mama franțuzoaică și tatăl român, Bogdan Racovițan a declarat într-un interviu acordat celor de la frf.ro că a știut întotdeauna că viitorul său fotbalistic înseamnă România.

„Mă simt foarte bine. Avem un colectiv bun, atmosfera este foarte bună. Pentru mine a fost tot timpul un obiectiv să ajung sub tricolor. Mă bucur că mi s-a îndeplinit visul. Prima dată când mi s-a cântat imnul am avut emoții. Am fost foarte mândru”, a declarat Bogdan Racovițan.

Apărătorul FC Botoșani a spus că a rămas plăcut impresionat de Liga 1, pe care a descoperit-o la începutul acestui sezon și a afirmat că deși în prima divizie a țării nu se joacă cu aceeși intensitate ca în Franța, campionatul este bun.

„Liga 1 mi se pare un campionat bun, cu jucători valoroși, de calitate. Ca intensitate, e mai jos ca Franța, dar este un campionat puternic. Nu regret că am ajuns la FC Botoșani. Eu zic că am făcut o alegere bună”, a mai spus Racovițan.

Fotbalistul născut pe 6 iunie 2000 a debutat sub „tricolor” în amicalul România U21 – Georgia U21, încheiat cu scorul de 1-1.

În acest sezon, în tricoul FC Botoșani, Bogdan Racovițan a fost integralist în toate cele 15 meciuri susținute în turul acestui „regular”, trecându-și în cont un gol și două cartonașe galbene.

Deja ai votat!