vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportDivorț surprinzător la CS Dante » Victor Mihalachi a renunțat la Vespazian...

Divorț surprinzător la CS Dante » Victor Mihalachi a renunțat la Vespazian Colban: „Probabil se vrea evitarea promovării” »»

Decizie surprinzătoare luată de Victor Mihalachi. Finanțatorul formației CS Dante, echipă care reprezintă județul nostru în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, a renunțat la antrenorul principal Vespazian Colban. Și asta în condițiile în care CS Dante este lider în Seria I a Ligii a 3-a și este calificată în play-off-ul promovării în Liga secundă.

Ruptura dintre cei doi s-a produs imediat după ultimul meci din 2021, pierdut la scor de neprezentare de CS Dante pe teren propriu cu Sporting Juniorul Vaslui, lucru confirmat de tehnicianul echipei.

„Este adevărat, am reziliat contractul cu CS Dante. Probabil, poate ultima înfrângere nu a fost gestionată cum trebuie. A fost dorința patronului să ne despărțim. Eu mai aveam contract încă trei ani și jumătate însă dragoste cu forța nu se face. Am avut o clauză strecurată prin contract și putea să rezilieze unilateral în orice moment. Sincer, nici acum nu știu care este motivul. Nu știu, nu pot să-mi dau seama. Când am plecat la drum, am plecat cu gândul să nu mai avem probleme la retrogradare ca în ceilalți ani. Probabil nu a fost de ajuns. A spus că își dorește mai mult. Mai mult…după Liga 3 unde activăm noi, vine Liga 2 și nicidecum Liga 1. Noi eram în play-off-ul promovării pentru Liga 2 cu șanse reale la promovare însă probabil se vrea evitarea promovării”, a declarat Vespazian Colban.

Tehhnicianul, care a parcurs până în prezent toate etapele, din Liga a 5-a și până în Liga a 3-a recunoscut că surpriza a fost toală pentru el în momentul în care i s-a propus despărțirea mai ales că parcursul echipei, linia de clasament și jocul erau de partea sa. În cele 15 runde disputate de CS Dante în acest sezon cu Colban la timonă, echipa a bifat 10 victorii, trei remzie și două eșecuri, având cea mai solidă defensivă cu doar 9 goluri primite și cel mai bun golaveraj (n.r. 21- 9 față de 26-17 cât are a doua clasată, Foresta Suceava, formație care are 32 de puncte).

Alături de Colban, de la echipă au plecat și colaboratorii săi, Vasile Prisacă și Ciprian Iovu. Interesant este că finanțatorul Victor Mihalachi a dorit ca cei doi să rămână la club însă aceștia, în semn de solidaritate cu principalul echipei au decis să înceteze colaborarea cu CS Dante.

„Nu mi se pare normal ca antrenorul principal să pelce și să rămână colaboratorii. Așa este într-o echipă și e vorba și de principii. În plus, nu ai cum să fii dat afară de pe primul loc, cu șanse reale de a merge la barajul promovării. Cred că e unicat în istoria fotbalului ca antrenorul să fie dat afară când echipa este pe primul loc. Eu am venit de la Suceava, unde aveam un contract foarte bun, la CS Dante, pentru Colban. Acum cum ar fi fost ca eu să rămân după ce el a fost dat afară. Exclus acest lucru”, a declarat secundul Vasile Prisacă.

Contactat telefonic de reporterii „Monitorului de Botoșani” pentru a-și expune punctul de vedere vis-a- vis de motivele care au dus la despățrirea de Colban, omul de afaceri Victor Mihalachi, nu a fost de găsit.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...