marți, noiembrie 29, 2022
AcasăSportRomânia, clasată pe locul 4 la patru rame, la Mondialele de la...

România, clasată pe locul 4 la patru rame, la Mondialele de la Racice

Echipajele de patru rame ale României, atât la masculin, cât şi la feminin, s-au clasat pe locul al patrulea în finalele desfăşurate sâmbătă la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia).

În finala probei de patru rame masculin, România (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci) a încheiat pe locul al patrulea, cronometrată în 05 min 57 sec 85/100. Trei dintre cei patru componenţi ai echipajului au evoluat au adus argintul la precedenta ediţie a Mondialelor, în 2019.

La Racice, aurul a fost câştigat de Marea Britanie (05:48.29), care s-a impus în duelul cu Australia (05:50.48) şi Olanda (05:51.85).

La patru rame feminin, România (Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Roxana Anghel) s-a clasat pe locul al patrulea, cu timpul de 06 min 31 sec 48/100, devansată de Marea Britanie (06:26.40), Olanda (06:28.63) şi Australia (06:29.29).

Tot sâmbătă, la patru vâsle masculin, România (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache) a ocupat ultimul loc în finală (şase), cu timpul de 05 min 46 sec 08/100. Polonia s-a clasat pe primul loc (05:40.08), urmată de Marea Britanie (05:40.97) şi Italia (05:42.14).

România rămâne cu două medalii, ambele de aur, cucerite la Mondialele de la Racice, vineri prin Ionela Cozmiuc, în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară, şi sâmbătă, de echipajul masculin de dublu rame alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan.

România a calificat nouă ambarcaţiuni în finalele pentru medalii la Mondialele de la Racice. Duminică vor avea loc trei finale cu prezenţe româneşti, la dublu vâsle feminin, opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin. Delegaţia ţării noastre la Racice cuprinde 11 bărci şi 35 de sportivi.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
2.7 ° C
2.7 °
2.2 °
80 %
0.6kmh
67 %
mar
3 °
mie
3 °
joi
2 °
vin
2 °
sâm
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ăsta e semn că există un plan. Adică se rezolvă, dar mai încolo.

EDITORIAL

Fără doar și poate, statul român e cel mai prost administrator. Corupția generalizată și justiția care dă sentințe, dar nu face dreptate, democrația originală...

GÂNDUL ZILEI

Pădurile defrișate Mă obligă să susțin, Codrul cu românu-i frate Precum Abel cu Cain. -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...