sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăSportDoliu în lumea fotbalului. A murit Pelé, prima vedetă globală a sportului

Doliu în lumea fotbalului. A murit Pelé, prima vedetă globală a sportului

Pelé, legenda fotbalului mondial, a murit la 82 de ani, transmit AP și Sky News. Starul brazilian era internat în spital cu grave probleme de sănătate. Pelé a fost primul sportiv – vedeta globală datorită valorii lui, cât și dezvoltării pe scară largă a televizunii.

Cunoscut deja în America de Sud de la o vârstă fragedă, el a intrat în atenția fanilor din Europa și SUA odată cu Campionatul Mondial din Suedia 1958, care l-a transformat în primul icon al sportului. In anii 60, influența sa în lumea sportului era copleșitoare și a culminat cu Campionatul Mondial din Mexic 1970, unde și-a dus pentru a treia oară naționala carioca la victorie.

Pelé, singurul fotbalist tripul campion mondial

Este singurul fotbalist până în prezent care este tripul campion mondial la fotbal (1958, 1962, 1970). Ultimele declarații ale lui Pelé au fost cele în urma finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, în care l-a felicitat pe Messi pentru victoria Argentinei și l-a încurajat pe Mbappe îndemnându-l să se focuseze la viitorul său promițător din fotbal, în pofida eșecului Franței.

Pelé, pe numele său Edson Arantes do Nascimento, este considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Moartea sa vine la doi ani de la moartea lui Maradona (25 noiembrie 2020), considerat de asemenea o legendă a fotbalului mondial. Cei doi erau foarte apropiați.

A fost supranumit ”regele fotbalului”, dar cealaltă poreclă a lui Pelé – Pérola Negra, sau Perla Neagră – a fost cea care a evocat cel mai bine strălucirea rară pe care a cuprins-o în corpul său micuț, amintește Washington Post. Pelé, care timp de zeci de ani a fost considerat cel mai celebru atlet din lume, a murit la 29 decembrie, la 82 de ani.

Agentul său, Joe Fraga, a confirmat decesul pentru Associated Press. Pelé fusese spitalizat în São Paulo, Brazilia, în ultima lună, urmând un tratament pentru cancer de colon.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
83 %
2.2kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...