spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportFC Botoșani, ca și retrogradată din SuperLigă la actualul lot!

FC Botoșani, ca și retrogradată din SuperLigă la actualul lot!

FC Botoșani încheie 2022 pe locul 13, loc de baraj și va lupta pentru menținerea în SuperLigă. Din punct de vedere al valorii lotului însă, botoșănenii sunt ca și retrogradați, doar CS Mioveni având un lot mai slab ca gruparea locală.  

În ciuda faptului că este surprinzătoare pentru o formație care sezonul trecut a susținut barajul pentru Conference League, clasarea nu este deloc întâmplătoare dacă ne raportăm la valoarea scăzută a lotului.

Potrivit  transfermarkt.com, FC Botoșani are al doilea cel mai slab lot din SuperLigă cu 7.70 milioane de euro. Mai modești sunt doar cei de la CS Mioveni, a cărui lot este estimat la 5.68 milioane de euro.

Cel mai bine cotat jucător din lotul lui Flavius Stoican este Victor Dican, cu 650 mii de euro. Acesta este urmat în top de Eduaard Pap și Sebastian Mailat, ambii cotați de transfermarkt.com la 550 miii de euro.

FC Botoșani – Univ. Craiova, la reluarea SuperLigii! 

SuperLiga se va relua pe 20 ianuarie 2023 cu runda 22, în care FC Botoșani va primi pe teren propriu vizita celor de la Univ. Craiova, partidda fiind programată sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20:00 pe „Municipal”. Derby-ul etapei va fi Farul – CFR Cluj, meci care se va disputa în epilogul rundei.

În urma rezultatelor consemnate în primele 21 de etape, Farul a încheiat 2022 pe primul loc cu 45 de puncte, „rechinii” fiind urmați de CFR Cluj cu 44 de puncte. Podiumul în SuperLigă este completat de FCSB cu 38 de puncte, același punctaj avându-l Rapid și Univ. Craiova, departajarea fiind făcută la golaveraj.

La polul opus, pe locurile 13 și 14, care duc la baraj, se află FC Botoșani și „U” Cluj cu 21 respectiv 19 puncte, ultimele două locuri, direct retrogradabile, fiind ocupate de UTA, cu 19 puncte și CS Mioveni cu 9 puncte.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...