spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportPerformanţă sportivă ameninţată de lipsa banilor!

Performanţă sportivă ameninţată de lipsa banilor!

Performanţă sportivă ameninţată de lipsa banilor. Primul club botoşănean care este pe cale să scrie istorie în elita naţională a tenisului de masă îşi vede ameninţat obiectivul ambiţios din cauza lipsei bugetului.

Promovarea Clubului Sportiv (CS) Ardex Botoșani în elita tenisului de masă al țării este pusă în pericol din cauza lipsei banilor.

Cu toate că a terminat turul Campionatului Național al Diviziei B Seria I pe Locul 1 și a făcut un pas uriaș spre promovarea în Divizia Națională A de tenis de masă, obiectivul CS Ardex Botoșani este în pericol din cauza lipsei unui buget care să-i permită să atace acest obiectiv.

După ce i s-a „trântit” ușa în nas de către autoritățile locale și județene, care în acest an au trecut sportul la capitolul „și altele”, având cu totul şi cu totul alte priorități, Doru Viorel Popescu, cel care conduce destinele unui club aflat pe cale să scrie istorie în sportul botoșănean, este pe punctul de a-și vedea visul năruit încă din fașă.

„Cu burta goală nu poți face performanță”

Dacă din punct de vedere sportiv, lotul CS Ardex Botoșani a fost net superior valoric celorlalți adversari întâlniți în turul pe care l-au terminat pe primul loc, în schimb lipsa banilor pune în pericol chiar prezența la returul Campionatului Național al Diviziei B Seria I, care va fi găzduit de Centrul Olimpic de la Bistrița, în perioada 10 februarie – 12 februarie 2023.

„Dacă aparent totul decurge normal, sunt foarte îngrijorat de faptul că în momentul de față nu am suficienți bani pentru a face această deplasare. Știu, sună ciudat, dar fără rușine, acesta este adevărul. Lipsa finanțării sportului de performanță din partea autorităților locale și județene mi-a călăuzit pașii spre sectorul privat. Și aici nu sunt privit cu ochi buni, deși tot ce vreau e să duc Botoșaniul în elita tenisului de masă din România, unde nu a fost vreodată. Vreau ca toată lumea să înțeleagă că nu vreau ceva personal pentru mine, nu vreau să am beneficii, foloase, să-mi bag bani în buzunar, Doamne ferește.

Toate cheltuielile, absolut totul e la vedere! Tot ce vreau e să fiu sprijinit să facem la Botoșani ca acest club, născut din pasiunea mea pentru tenis, să ajungă în elită. Acum aștept materializarea discuțiilor avute cu diverse persoane din mediul privat vizavi de sponsorizări. Dacă lucrurile nu se mișcă însă rapid, iau în calcul și retragerea echipei din campionat, pentru că efectiv nu am soluții. Sper să nu ajung până acolo, dar dacă voi fi nevoit, o voi face. Cu portofelul gol, cu buzunarul gol și cu burta goală nu poți face performanță”, a declarat Doru Viorel Popescu, președintele CS Ardex Botoșani.

„Locul 1 ne obligă să nu facem niciun pas greșit”

Vă reamintim că turul de campionat a fost unul senzațional pentru jucătorii CS Ardex Botoșani, care au înregistrat victorii pe linie în fața adversarilor, clasându-se pe locul 1 la final. Pauza competițională a venit la pachet cu perioada de transferuri, iar în acest timp celelalte echipe s-au întărit cu unul sau doi jucători fiecare, în funcție de obiectivul stabilit. În schimb, cu toate că este convins că returul va fi unul de foc pentru echipa botoșăneană, Doru Viorel Popescu le-a acordat încredere deplină jucătorilor Vlad Albu, Cătălin Albu, Alexandru Aga și Cătălin Sumanaru, în încercarea de a intra în istoria sportului botoșănean ca fiind primii care au dus o echipă locală în elita tenisului de masă românesc.

„Evoluțiile și rezultatele obținute de jucătorii mei în acest tur de campionat au fost foarte bune, de aceea nu am avut niciun motiv în a schimba componenţa lotului. În același timp însă, sunt reticent și îngrijorat vizavi de retur, deoarece locul 1 pe care ne aflăm în momentul de față ne obligă să nu facem niciun pas greșit în drumul spre obiectivul propus, și anume promovarea în divizia națională A de tenis de masă.

Avem obligaţia de a termina sezonul regulat pe locurile 1 sau 2, să putem face încă un pas spre obiectiv, prin calificarea în semifinalele campionatului. Suntem pe final cu pregătirile, cu ultimele detalii și retușuri. Băieții sunt apți din toate punctele de vedere și sunt convins că la masa de joc, la momentul zero, vor face tot ce este posibil pentru următorul pas spre obiectiv. Or acest obiectiv poate fi atins doar dacă vom fi sprijiniți și nu vom fi lăsați singuri în această luptă care se anunță a fi teribilă”, a conchis Doru Viorel Popescu.

Victorii pe linie!

La Buzău, unde sub egida Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM) s-a disputat turul Diviziei B la tenis de masă, echipa fanion a județului Botoșani, Clubul Sportiv (CS) Ardex, a avut o evoluție senzațională, reușind victorii pe linie, ocupând în final un merituos loc 1, dătător de speranțe pentru obiectivul propus și anume, promovarea în Divizia Națională A de tenis de masă.

Lotul echipei, format din jucătorii Vlad Albu, Cătălin Sumanaru, Cătălin Albu și Alexandru Aga și-a impus încă din prima zi jocul pragmatic, eficient și spectaculos, învingând echipele Spartak București, scor 3-0, F.C Argeș Pitești, scor 3-0, C.S.M Moinești, scor 3-2, C.S. Armand Supuru de Jos, scor 3-0, C.S.Ok Club București, scor 3-1 și TT Energy Brașov, scor 3-0.

Iată echipa care luptă pentru promovare!

Președintele CS Ardex, Doru Viorel Popescu, a făcut o scurtă prezentare a componenților echipei botoșănene care este aproape de a promova în elita tenisului de masă românesc.

Alexandru Aga (27 ani): „A fost transferat la CS Ardex în iulie 2022, înainte de începerea sezonului competițional 2022-2023. Este un jucător spectaculos, pragmatic, decisiv în momente cheie, cu o vastă experiență la nivel de Divizie A și B. Este exact jucătorul de care aveam nevoie pentru a construi un lot solid necesar îndeplinirii obiectivul propus, și anume promovarea în  Divizia Națională A de Tenis de Masă!”

Vlad Albu (28 ani): „Este legitimat la CS Ardex din anul 2021. Este  unul  dintre  jucătorii cu experiență la nivel de Divizie A și B, un jucător complet din toate punctele de vedere, cu evoluții foarte bune. Într-un cuvânt, este omul care poate puncta decisiv în  îndeplinirea obiectivului propus, promovarea”.

Cătălin Albu (31 ani): „Este un jucător care prin evoluțiile sale bune și foarte bune a atras atenția conducerii  CS Ardex, club la care a și fost legitimat în 2021. Experiența, ambiția și dăruirea de care dă dovadă  la masa de joc ne dă speranțe în îndeplinirea obiectivului”.

Cătălin Sumanaru (21 ani): „Un jucător cu o vastă experiență la nivel de  Divizia A și B. Începând din 2021 evoluează sub culorile clubului nostru, având rezultate bune, foarte bune și pe alocuri chiar extraordinare. Suntem convinși că nivelul ridicat la care a ajuns va fi hotărâtor în îndeplinirea obiectivului propus, accederea în Divizia Națională A de Tenis de Masă”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...