marți, martie 19, 2024
AcasăSportSeminar de Arte Marțiale de excepție cu participare botoșăneană (VIDEO, FOTO)

Seminar de Arte Marțiale de excepție cu participare botoșăneană (VIDEO, FOTO)

Sala de gimnastică a Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din Bacău a găzduit recent un seminar de arte marțiale condus de maestrul italian Luca Marinello, „IRONMAN” venind însoțit la invitatia lui Si-Fu Cătălin Amariei de elevul Stefano „THE MACHINE” Contato.

Alături de cursanții Clubului Sportiv Șoimul Bacău, conduși de antrenorul  Sinodor Socea, care a fost și gazda evenimentului, la seminar au mai participat instructori și practicanți de arte marțiale din Iași, Botoșani, Piatra-Neamț și București. Antrenorul din orașul lui Bacovia este multiplu campion național, campion european și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din India. Sinodor Socea a început practicarea artelor marțiale în anul 1994 cu stilul Ashihara Karate. A urmat Qwan Ki Do iar din anul 2000 a practicat stilul Vovinam Viet Vo Dao în care deține gradul 3 Dang. În perioada 2020-2022 a fost instructor pentru „Close Combat” în cadrul MapN, iar din anul 2020 deține titlul de Maestru Emerit al Sportului.

De evidențiat ar fi că Si-Fu Cătălin Amariei a început colaborarea cu Si-Hing Sinodor Socea în urmă cu 4 ani, perioadă în care ambii antrenori s-au deplasat unul la clubul celuilalt pentru a studia împreună Jeet Kune Do (JKD).

De notat ar fi că antrenorul băcăuan a fost prezent anul trecut la Botoșani la un alt seminar condus de Si-Fu Luca Marinello care s-a desfasurat la „G&B Gold Gym Fitness Center Botoșani”. Si-Fu Luca Marinello este certificat Master-Instructor de către regretatul Grandmaster Richard Bustillo (1942-2017), unul dintre cei mai buni elevi pe care i-a avut Bruce Lee.

Cătălin Amariei: „Artele Marțiale reprezintă o formă de educare destul de importantă!”

Evenimentul de la Bacău a fost împărțit în trei etape. Prima s-a adresat în exclusivitate instructorilor, urmată de încă doua părți cu o pauză de două ore între ele care au cuprins chestiuni fundamentale din JKD, distanțele de luptă, proiectări, lupta la sol și diverse aplicații la trecerea prin distanțele de luptă.

„Întâlnirea cu maestrul Marinello a fost una activă, participanții fiind încurajați să adreseze întrebări pe tot parcursul evenimentului. În afară de timpul destinat pentru antrenament, a mai fost la final încă o oră în care maestrul a răspuns întrebărilor adresate de participanți, oferind și  autografe.

Din grupa de autoapărare de la G&B Gold Gym Fitness Center Botosani s-au deplasat la Bacău 10 cursanți, atât începători cât și avansați. M-a impresionat dorința lor de a-l cunoaște sau reîntalni pe maestrul Luca, de a se antrena cu el, dar mai presus de toate m-am simțit mândru că le sunt antrenor.

Rar am avut alături de mine asemenea practicanți dedicați. Au arătat un caracter deosebit pe durata seminarului, cât și în afara sălii. Cred că Artele Marțiale reprezintă o formă de educare destul de importantă. Corneliu Ciotină, Clara Ciotină, Rareș Aniței, Nichita Jâjâie, Gabriela Daria Holbură, Cristian Midoune, Cristian-Mario Achiței au promovat la gradele următoare, iar Adelina Deleu și Ștefan Gabriel Partocică au obținut primul grad.

Cred ca am mai spus și cu alte ocazii: centura albă nu pare că e mare lucru la o prima vedere, dar este cu mult mai valoroasa decât statul pe canapea”, a delclarat Si-Fu Cătălin Amariei.

Antrenorul Sinodor Socea a primit certificarea ca instructor de JKD

La finalul evenimentului de la Bacău, antrenorul Sinodor Socea a primit certificarea ca instructor de JKD atât din partea Federației de Jeet Kune Do Române, diploma fiindu-i înmânată de Si-Fu Cătălin Amariei,  vicepreședintele Federației, cât și din partea IMB Academy Italy ca Instructor Afiliat din partea maestrului Marinello.

Si-Fu Cătălin Amariei a anunțat că următorul seminar cu Maestrul Marinello se va desfășura la Botoșani în luna iunie. Structura seminarului a fost stabilită tot pe trei părți, locurile la acest eveniment fiind deja epuizate.

Si-Fu Cătălin Amariei este elevul lui Luca Marinello din anul 2006 iar în clipa de fața este reprezentant în România al IMB Academy (IMB=International Martial Arts and Boxing).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.7 ° C
1.7 °
1.6 °
88 %
1.3kmh
92 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
9 °
vin
6 °
sâm
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Ar fi fost chiar anormal Să vrea post de preşedinte. El, la învârtit cuvinte, Fiind … ”Crin imperial” !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...