joi, martie 28, 2024
AcasăSportFinala Cupei României, Sepsi OSK – „U” Cluj are loc astăzi la...

Finala Cupei României, Sepsi OSK – „U” Cluj are loc astăzi la Sibiu

Sepsi OSK – „U” Cluj, se va disputa astăzi, 24 mai 2023, de la ora 20:30 pe „Municipalul” din Sibiu, în ultimul act al Cupei României, ediția 2022-2023.       

Sepsi OSK Sf. Gheorghe este deținătoarea Cupei României, cucerind trofeul în ediția 2021-2022 în urma unei finale pe care și-a adjudecat-o cu scorul de 2-1 în dauna celor de la FC Voluntari.

În această ediție a competiției, covăsnenii și-au croit drum spre finala de la Sibiu după ce au terminat primii o grupă din care au mai făcut parte „U” Craiova 1948, FC Voluntari, Dinamo, Unirea Slobozia și Petrolul Ploiești. Ulterior, în fazele KO a competiției, trupa lui Cristiano Bergodi a trecut fără emoții în sferturi de CS Mioveni cu scorul de 4-1 și în semifinale de CFR Cluj cu scorul de 3-0. În SuperLigă, Sepsi OSK și-a atins obiectivul prin calificarea în „top 6”, încheind play-off-ul cu 26 de puncte, poziție pe care va rămâne indiferent de rezultatele care se vor înregistra în ultima rundă programată în week-end.

De partea cealaltă, „U” Cluj este marea surpriză a acetei ediții a Cupei României. „Șepcile Roșii” s-au clasat pe locul 2 într-o grupă cu CFR Cluj, Farul, Rapid, CSC Dumbrăvița și CSM Alexandria, după care au trecut în fazele eliminatorii de FC Hermannstadt chiar la Sibiu, scor 2-1, iar în semifinale au eliminat UTA pe „ClujArena”, scor 1-0.   În SuperLigă, Ioan Ovidiu Sabău a îndeplinit obiectivul pentru care a fost adus la Cluj, evitând retrogrdararea, „alb-negrii” terminând play-out-ul pe locul 4 cu 33 de puncte.

Cele două finaliste ale Cupei României nu au absențe importante, cei doi tehnicieni urmând a alinia cele mai bune formule în încercarea de a câștiga trofeul.

Pentru Spesi OSK ar fi a doua Cupă a României după cea cucerită anul trecut și al treilea trofeu din istoria clubului, în vitrina OSK-ului fiind și Supercupa cucerită tot sezonul trecut. De partea cealaltă, și pentru „U” Cluj ar fi a doua Cupă din istorie după cea cucerită în ediția 1964-1965.

De menționat ar fi că în cazul în care și-ar adjudeca trofeul, „alb-negrii” nu vor putea evolua în ediția viitoare a cupelor europene, deoarce nu au primit licența UEFA care să le permit acest lucru. În schimb, dacă ar câștiga Cupa, „U” ar debloca locul 4 din play-off pentru cupele europene, formația care se va clasa pe această poziție urmând a susține un baraj pe teren propriu cu învingătoarea barajului dintre „U” Craiova 1948 – FC Voluntari, câștigătoarea asigurându-și prezența în Conference League.

De partea cealaltă, dacă va câștiga Cupa, Sepsi OSK se va califica în Conference League, având în vedere că are licență UEFA. În acest caz, locul 3 din play-off va susține barajul pentru Conference League cu învingătoarea delului „U” Craiova 1948 – FC Voluntari.

Sepsi OSK este echipa mai valoroasă și mai bine articulată, motiv pentru care pleacă favorită la câștigarea trofeului iar noi vom paria în consecință. De notat ar fi că OSK-ul are și ascendant moral asupra „Șepcilor Roșii” dat de cele două victorii din „regularul” acestei ediții a SuperLigii, 1-0 în deplasare și 2-1 pe teren propriu.

Finala Cupei României, Sepsi OSK – „U” Cluj, va începe la ora 20:30 și va fi în direct pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Echipe probabile: Sepsi OSK – „U” Cluj 
Sepsi OSK: Niczuly – Bălașa, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Păun, Rodriguez – Aganovic, Matei, Ștefănescu – Safranko
Antrenor: Cristiano Bergodi
„U” Cluj: Gorcea – Oancea, Martic, G. Miron, Pițian, Al. Chipciu – Remacle, Simion, D. Nistor, Bic – M. Thiam
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...